Han visar samma bestörtning som andra vi pratat med om dödsskjutningarna av två svenska supportrar strax före EM-kvalmötet mellan Belgien och Sverige i måndags kväll.
– Oftast har jag lätt att finna ord, men jag tycker inte om att inte kunna känna mig trygg i världen. Så är det nu. Att sedan sätta sig in i situationen att vara den som mist en familjemedlem.... tänk om det hände dina egna? De är oskyldiga offer. Det är svårt att förstå allt som händer, oavsett om det är i Bryssel, Palestina, Israel eller Ukraina, säger Glen Riddersholm till Sporten.
Känslan av otrygghet har kommit i takt med mord, sprängningar och gängkrig – som krupit allt närmare i vardagen.
Han är den förste att medge att misstänksamheten finns med därute.
– I helgen var jag i Stockholm, och sitter man på ett ställe är man hela tiden uppmärksam på entrén och har koll på vilka som kommer in. Det är tröttsamt att känna så. Vi människor har väl aldrig haft bättre förutsättningar att leva ett bra liv, jorden är stor nog åt alla av oss. Vi borde klara av att respektera varandra, ändå gör vi inte det, säger Glen Riddersholm på Platinumcars arena medan IFK Norrköpings spelare har lämnat för att byta om och åka hem till sina respektive familjer.
Han ser, precis som till exempel Dolphins-coachen Mikko Riipinen uttryckt det, att idrotten ska vara en samlande kraft i de här mörka tiderna.
– Sporten, det behöver inte vara fotboll, ska ge en gemenskap. Vi måste stärka varandra, men tyvärr känner många vanmakt och hjälplöshet inför det som sker nu. Det är inte bra, man måste kunna leva med varandra, säger han sorgset.
Riddersholm fortsätter:
– När man står i kritiska situationer i livet tar det tid innan man kan reflektera och sätta ord på det som hänt. Men det måste bli ett stopp. För mina barns skull. Och dina.
Dansken jobbade i Belgien under åtta månader – strax innan han kom till IFK Norrköping. Glen Riddersholm var assisterande manager i RKC Genk från november 2021 till sommaren 2022. Staden ligger i Flandern, mellan Liége och Antwerpen och en dryg timme från huvudstaden Bryssel.
– Det var inte ett lika mångkulturellt samhälle som här, men annars var vardagen rätt lik, säger han om tiden i staden som i invånarantal är ett halvt Norrköping.