Det var i förra veckan som IFK Norrköping aviserade att deras supportershop numera säljer halsdukar som man själv kan skräddarsy. Antingen med namnet på stadsdelen som du bor i på ena sidan – eller orten som är din hemvist.
Att Söderköping och Motala fanns med gick friktionsfritt genom bruset.
Inte att Linköping dök upp som ett alternativ.
Fredrik Nilsson, evenemangsansvarig herr och säkerhetsansvarig dam i IFK Norrköping, berättar att initiativet från början togs av Peking Fanz.
Han har tagit del av diskussionen som har varit på sociala medier kring Linköping.
– Dels förstår jag de som har varit lite negativa, och jag förstår bitarna kopplade till identitet och rivalitet mellan städerna. Samtidigt har vi sedan Åtvidaberg gick ner i serierna varit enda alternativet på herrsidan i fotbollen – och snart är vi förbi även på damsidan. Så det är klart att folk från Linköping som vill kolla på fotboll kommer att göra det i Norrköping framöver om de inte redan gör det, säger Fredrik Nilsson.
Det var enigt bland alla inblandade att Linköping skulle finnas som alternativ?
– Det fanns tveksamheter och det diskuterades. Men slutsatsen som vi landade i är att vi är laget i Östergötland liksom. Och den positionen ska vi ha.
Av årets sålda säsongskort till Platinumcars Arena – cirka 4 700 stycken – är fyra procent från Linköping, en siffra som har ökat.
– Det finns ju ett växande intresse även där, säger Fredrik Nilsson.
50-årige Magnus Bark är född och uppvuxen i Norrköping, men har bott i Linköping länge, sedan han var runt 20 år gammal för att vara exakt.
Han välkomnar "Linköpings-halsduken".
– Det är väl trevligt. Det är inga konstigheter egentligen tycker jag. Det är rimligt eftersom Linköping aldrig verkar få igång någon herrfotboll på elitsidan som inte går i stöpet på underhållande sätt, säger Magnus Bark som har en bakgrund i Peking Fanz styrelse.
Har du någon förståelse för folk som är emot det?
– Nej, egentligen inte. Jag ser inte att det är konstigare att det finns Linköping än att det finns Finspång eller vad som helst. Jag tycker det är ett fantastiskt initiativ och helt rätt tänkt att få med mer med stadsdelarna.
Magnus Barks bedömning är att det inte är så många IFK Norrköping-supportrar som han känner igen i Linköping. Av de som finns härstammar de flesta från Norrköping, upplever han.
Han tror inte det blir enkelt för IFK att "värva" fler Linköpingsbor som frekvent går på allsvensk fotboll i Norrköping.
– Jag tror att det är tufft att få några idrottssupportrar i Linköping överhuvudtaget, säger Bark och skickar in en syrlig och skämtsam passning kring hans nuvarande hemstad:
– Man brukar ju skoja lite grann om att när man skulle döpa gatorna vid gamla Folkungavallen efter gamla idrottsprofiler från Linköping – så fick man ge upp.
Rickard Enlund, 55 år, har följt IFK Norrköping sedan barnsben och reagerade negativt när han noterade Linköping som valbar stad.
– Det finns en rivalitet sedan länge mellan städerna som går långt tillbaka i tiden. Att städerna har olika karaktär, Norrköping är arbetarstaden och Linköping är akademikerstaden. Det är väl det som man sen på nåt sätt har anammat i nyare generationer tänker jag, säger Rickard Enlund som vittnar om en rivalitet som frodades när Vita Hästen och Linköping HC huserade i samma hockeyserie.
Det skaver med Linköping på en IFK-halsduk?
– Ja, det gör ju det. Det är städer som egentligen skulle kunna komplettera varandra. Men det har liksom aldrig blivit så. Det känns inte som att städerna hittar varandra. Nej, Linköping sticker ju ut i det här sammanhanget. Alla andra städer i Östergötland väcker inte den typen av känslor.
Enlund är tydlig med att folk från Linköping som vill följa och titta på IFK Norrköping är varmt välkomna.
– Men från det till att ge dom en egen halsduk – det känns inte riktigt bra. Jag ligger ju inte sömnlös över det, men tänker lite grann på när folk tar med sig de halsdukarna på matcherna. Att lyfta en halsduk som det står Linköping på...det är en syn som jag har svårt att ta till mig, säger Rickard.
Kan du se något positivt i att IFK Norrköping kan bygga en större supportergrupp i Linköpings kommun?
– Jag förstår naturligtvis IFK, som bygger ett varumärke som ska vara starkt i hela Östergötland. Det är en fin tanke och inget jag har något emot. Men man kunde kanske ha jobbat på andra sätt och inte genom en halsduk.