IFK-kaptenen: "Inte riktigt det man ville"

LÀge att koppla ett jÀrngrepp kvalplatsen. IstÀllet tappade IFK det försprÄng man hade. "Det var inte riktigt det hÀr man ville", sa lagkaptenen Filippa Sjöberg.

Jitex fick jubla efter mindre Àn tre minuter.

Jitex fick jubla efter mindre Àn tre minuter.

Foto: Christer Gustafson

Fotboll2019-09-07 18:20

Det var inte helt avgörande, men med tanke pĂ„ hur division 1-tabellen hade utvecklat sig, med IFK i förarsĂ€tet och Jitex jagande bakom, sĂ„ var det förstĂ„s blytunga poĂ€ng pĂ„ spel i seriefinalen pĂ„ Åbyvallen i Mölndal.

EfterÄt?

DÄ hade lÀget svÀngt helt.

Via 2–1 vĂ€nde Jitex pĂ„ allt och Ă€r nu en poĂ€ng före IFK. Det kunde ha varit fem poĂ€ng upp för "Peking" vid omvĂ€nt resultat ... Klart att hemmalaget jublade stort vid slutsignalen dĂ€r man tog över taktpinnen med tre omgĂ„ngar kvar.

Ingen i IFK ville dock se slaget förlorat Àn.

– Absolut inte. Vad som helst kan hĂ€nda. Ser vi till att vinna alla vĂ„ra matcher fĂ„r vi hoppas att det gĂ„r vĂ€gen. De har Bergdalen borta i sista omgĂ„ngen och den matchen Ă€r tuff, sa Filippa Sjöberg efter slutsignalen.

DÄ var det talande scener ute pÄ konstgrÀsplanen. Hemmalaget firade. Flera av IFK-spelarna sjönk ner pÄ konstgrÀset och begrundade besvikelsen.

Det var en jÀmn match som Jitex i princip vann pÄ inledningen. Laget gjorde tvÄ tidiga mÄl som man sedan kunde spela pÄ.

– Vi slĂ€ppte in tvĂ„ snabba i första halvleken, sedan försökte vi kriga oss in i matchen. Jag tycker att vi dominerade hela den andra halvleken men bollen ville inte in. Vi fick in en, men det ville sig inte pĂ„ slutet. Jag tycker Ă€ndĂ„ att vi försökte jobba oss in i det och vi gav inte upp, sa Filippa Sjöberg.

Lagkaptenen var förstÄs ledsen och besviken.

– Det Ă€r tufft, det var inte riktigt det hĂ€r man ville nĂ€r man Ă„kte ner hit. Vi var verkligen taggade, det var vi allihop.

Hur lÀnge sitter det hÀr i nu?

– Det Ă€r bara att gĂ„ pĂ„ det igen pĂ„ mĂ„ndag, det hĂ€r fĂ„r vi slĂ€ppa. Vi kan inte gĂ„ och Ă€lta det.

IFK fick sÀmsta starten nÀr Jitex stÀllde om och kom runt pÄ IFK:s vÀnsterkant. Inspelet styrde Nora Rönnfors i tomt mÄl vid bortre stolpen.

Sedan hade IFK en hel del boll igen men Jitex klev fram och fick utdelning pĂ„ nytt efter 20 minuter. Ella Linder styrde in 2–0 frĂ„n nĂ€ra hĂ„ll.

– Det Ă€r svĂ„rt att analysera den hĂ€r matchen. Det kĂ€nns som att vi kom in i det och sĂ„ hĂ€nde nĂ„got annat, sedan kom vi in i det igen och sĂ„ hĂ€nde nĂ„got annat ... Jag vet inte vad jag ska sĂ€ga, suckade IFK-trĂ€naren Anna Eriksson efter att ha samlat tankarna pĂ„ det stora idrottsomrĂ„det intill Åbytravet i Mölndal.

Hon var missnöjd med att laget gick i fÀllan i början och hamnade i det tuffa lÀge som man gjorde. Den uppförsbacken blev för tuff till slut.

– Jag tycker att vi borde ha lĂ€rt oss, det Ă€r sĂ„ lĂ„ngt in i omgĂ„ngarna nu. Vi har Ă„kt buss och gjort de hĂ€r resorna men Ă€ndĂ„ var vi inte vakna i början. Vi pratade pĂ„ genomgĂ„ngen om deras anfallssĂ€tt, sedan var vi Ă€ndĂ„ inte med, hade inte orienterat oss och sĂ„ pang kom inspelet och smack sĂ„ var det mĂ„l, sa Eriksson och fortsatte:

– Sedan tycker jag att vi gnetade oss in i det, i andra backade de hem och vi tryckte pĂ„ lite. Vi var vĂ€rda mer pĂ„ de lĂ€gena vi skapade. Men vi tog kanske lite tokiga avslut ibland istĂ€llet för att bygga upp ett tryck och hitta bĂ€ttre lĂ€gen. Det var vĂ€l att vi var stressade av situationen.

IFK gjorde en del byten efter pausen som fick effekt. NĂ€r Clara Flenhagen klev upp pĂ„ en hörna och nickade in reduceringen var laget rejĂ€lt pĂ„ gĂ„ng. Alma Sjödahl fick sista chansen nĂ€r hon vĂ€nde  bort hemmaförsvaret men bollen gick mitt pĂ„ Hanna Kohl i hemmamĂ„let.

DÀrmed avgjort. Jitex höll undan.

Och har greppet med tre omgÄngar kvar. IFK behöver hjÀlp för att vinna serien som innebÀr kval mot elitettan.

– Vi ska göra allt för att göra en snygg avslutning pĂ„ hösten. Vi ska resa oss. De har Ă€ndĂ„ Bergdalen i sista matchen och Bergdalen kĂ€nner vi att vi har förtroende för, sa Anna Eriksson om serietrean. Samtidigt ska vi göra vĂ„rt ocksĂ„. Det Ă€r fortfarande den dĂ€r jĂ€kla matchen mot Örby (förlust med 1–4 i augusti) ... den Ă€r jobbig nu.

Lagkaptenen Filippa Sjöberg var besviken efter den tuffa förlusten i toppmötet med Jitex.
Lagkaptenen Filippa Sjöberg var besviken efter den tuffa förlusten i toppmötet med Jitex.
Matchfakta

Division 1 mellersta Götaland

Jitex–IFK Norrköping 2–1 (2–0)

MĂ„len: 1–0 (3) Nora Rönnfors, 2–0 (20) Ella Linder, 2–1 (74) Clara Flenhagen.

Publik: 385.

Karta: Åbyvallen, Mölndal
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!