Fortsatta frågetecken för MFF-duon inför IFK-mötet

På söndag kommer Malmö FF till Östgötaporten. Det finns dock en hel del frågetecken för laget, som även ska hinna med en match i Europa League på vägen.

Frågetecken för duon inför IFK-mötet.

Frågetecken för duon inför IFK-mötet.

Foto: LUDVIG THUNMAN

Fotboll2020-09-15 13:09

Inför MFF:s möte med ungerska Budapest Honved under torsdagen är det helt klart att Anders Christiansen stannar hemma. Den danske lagkaptenen är inte tillgänglig för spel.

Mot IFK på söndag?

Kanske.

– Det är den vi siktar på att jag ska vara tillbaka till, säger Christiansen själv till Kvällsposten. 

Dessutom är det fortsatt oklart om målvakten Johan Dahlins möjligheter till spel eller inte. Han har saknats en tid med en så kallad "överkroppsskada". Han har suttit på bänken ett par matcher men det är Marko Johansson som har stått i målet på slutet.

Hur det blir i EL-kvalet och mot IFK är också osäkert i nuläget. Till Fotbollskanalen säger Dahlin:

– Jag är redo men kanske inte hundra. Allt är ett risktagande. Var vill man ta risken, var vill man sätta ribban, vilken konsekvenser kan man? Jag hade kanske kunnat spela för en månad sedan – men vad hade konsekvensen blivit? Det är lite sånt man får räkna in. Jag säger inte att jag är hundra procent färdig eller helt frisk. Vi får väga in alla bitar, vad jag behöver, vad dem behöver. Det är en väldig avvägning just nu vart vi står. Men jag och det medicinska teamet är på samma bana. Jag tar det väldigt mycket dag för dag.

MFF har tappat poäng två matcher i rad i allsvenskan samtidigt som IFK fick med sig tre nödvändiga poäng mot Kalmar. Skulle IFK vinna mot Malmö på Östgötaporten är det hastigt och lustigt "bara" fem poäng som skiljer lagen igen, trots IFK:s tunga sommarperiod.

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!