Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Därför släpps inte lagen in: "Test för att godkänna..."

Platinumcars Arena hålls stängd för fotbollsspel. "Ett test för att godkänna internationellt och allsvenskt spel", säger Niklas Wennermark om besiktningen som väntar.

Niklas Wennermark.

Niklas Wennermark.

Foto: Joakim Blomqvist

Fotboll2022-08-16 10:41

Det har inte varit någon aktivitet på ett par dagar – och det kommer inte vara några träningar eller matcher fram till torsdag. 

IFK Norrköping, IF Sylvia, IK Sleipner och alla andra lag som normalt håller till på Platinumcars Arena har fått hitta andra lösningar när konstgräset fräschas till och ska inspekteras. 

– Varje år görs FIFA Quality Pro-certifieringen. Ett test för att godkänna internationellt och allsvenskt spel. Inspektionen görs på torsdag den här veckan och innan det ses planen över. Vi fixar till alla skarvar, limmar och fyller på med granulat och sand, säger Niklas Wennermark, arenaansvarig.

Den här gången har IFK anlitat en specialistfirma då det nuvarande underlaget legat i två år och det är en mer omfattande besiktning som väntar.

– När vi gjorde förbesiktningen för en månad sedan kändes det bättre att ta hjälp utifrån. Normalt gör vi det själva och använder oss av en loggbok, fortsätter Wennermark.

2008 byttes naturgräset mot konstgräs och alla inspektioner efter det har gått igenom. 

Förutom IFK Norrköpings allsvenska herrlag, damerna i elitettan, Sleipner och Sylvia som tränar och spelar på planen regelbundet så är det skolverksamhet. 

Det är en hög nyttjandegrad. 

– Normalt så brukar en plan ligga i fem år innan man byter, det gamla underlaget används då på annat håll, på en breddplan. Beroende på hur frekvent underlaget används kan man behöva byta efter tre år. Den vi har nu står sig bra, det är en av de bättre vi haft, konstaterar Niklas Wennermark.

Som ser att konstgräsunderlaget utvecklas hela tiden och blir mer och mer likt naturgräs.

– Det här är fjärde underlaget vi har sedan 2008. Beroende på årstid, men skulle säga att det nästan är lika mycket jobb som med naturgräs. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!