20 år men spelar och uppträder som om han varit med avsevärt längre än så. Filip Dagerstål är IFK Norrköpings unga veteran som mycket väl kan bli klubbens nästa Europa-export.
Utbildningen i IFK, Jens Gustafssons stora förtroende och landslagserfarenheterna.
Läxorna duggar tätt – och är inte alltid av den behagliga sorten.
Efter situationen i EM som gav Polen straff och 2–2 under EM-slutspelet blev det svarta rubriker och frän kritik.
Det kostade också platsen i det Blågula försvaret i sista gruppspelsmatchen.
Om Dagerstål flydde?
Inte alls.
Rakryggat och ärligt tog han emot frågorna.
– Tråkigt det som hände men som jag sa: Jag kommer förmodligen att orsaka fler straffar. Skulle jag bli helt förstörd av det skulle jag nog inte hålla på med fotboll. Miljön jag kommer från i IFK har bidragit till att göra mig stark sådär.
Tidigare i somras basunerades det ut att Malmö FF drog i Dagerstål. Att mästarna hade lagt ett bud och att han själv var intresserad att röra på sig.
Det sprack, enligt uppgifterna, på att inte IFK Norrköping ville sälja till topprivalen.
Att det fanns ett policybeslut att inte släppa spelare till just Malmö FF.
Nu ger Dagerstål sin syn på det hela.
– Det var aldrig nära över huvud taget. Jag känner att jag får så mycket förtroende här. Det är i IFK jag vill vara. Jag ser inte varför jag skulle gå till en annan klubb, sen är målet att i framtiden komma utomlands, men jag trivs bra i Norrköping med Jens och hela ledarstaben.
2014 gjorde Filip Dagerstål sina första allsvenska framträdanden för IFK Norrköping.
Sammanlagt har det blivit 37 matcher, tre mål och två målgivande passningar.
Läs mer: "Redo för allsvenskan – men siktar ännu högre".
I höstas skrev han på ett nytt kontrakt som sträcker sig till och med 2020.
Med 14 år äldre Daniel Sjölund bredvid sig på mitten och 35-årige Andreas Johansson strax bakom sig i banan är det meningen att Norrköpingskillen ska göra avsaknaden av veteranerna mindre dagen de lägger av.
Dagerstål är redan ett av de första namnen som Jens Gustafsson plitar ned vid laguttagningen. Det innebär ett flitigt matchande under en säsong när Kamraterna dubblerar med spel på två fronter.
Sliten?
– Självklart är man trött dagen efter match men generellt känns det väldigt bra. Kroppen vänjer sig vid att spela mycket matcher. Det blir en del skadeförebyggande träning. Man får vara klok och känna efter för att hålla kroppen fräsch. Det är spelarnas ansvar, ledarna ska inte behöva springa omkring och tala om vad man behöver göra, menar Dagerstål.