Beckham har landat i Värmland

David Beckham har landat i Värmland. Den tidigare fotbollsstjärnan väntas delta vid fredagens begravning av Sven-Göran "Svennis" Eriksson i Torsby.

David Beckhams privatplan landade på Karlstad flygplats på torsdagseftermiddagen inför fredagens begravning av Sven-Göran Eriksson i Torsby.

David Beckhams privatplan landade på Karlstad flygplats på torsdagseftermiddagen inför fredagens begravning av Sven-Göran Eriksson i Torsby.

Foto: Tommy Pedersen/TT

Fotboll2024-09-12 14:41

Redan tidigare under torsdagen uppgav P4 Värmland att ett privatjet av samma modell som David Beckham använde vid sitt besök hos "Svennis" i somras var planerat att landa vid en flygplats i Värmland senare under dagen.

Och strax efter klockan 17 tog privatplanet mark på Karlstad flygplats, uppger flera medier. En handfull barn och ungdomar hade tagit sig till flygplatsen för att få en glimt av den tidigare mittfältsstjärnan, men 49-årige Beckham smet snabbt ut ur planet och försvann ur sikte.

David Beckham var landslagskapten för England när Sven-Göran Eriksson var förbundskapten och besökte Torsby redan i somras.

– Han kom med sex liter vin med datum som var viktiga för mig, sade Eriksson till P4 Värmland.

Det var bland annat vin från 1948 – året då Eriksson föddes, 1982 då han vann Uefa-cupen med IFK Göteborg, och 2000 då han vann italienska ligan med Lazio.

David Beckham skrev på Instagram om sitt besök hos den svårt cancersjuke fotbollstränaren:

"Vi skrattade, vi grät och vi visste att vi tog farväl," skrev Beckham på Instagram om besöket i Värmland.

Sven-Göran Eriksson begravs i Torsby på fredagsförmiddagen, och flera gäster anlände med privatjet på torsdagen.

Tränarikonen Roy Hodgson kom med samma plan som David Dein, tidigare hög chef inom det engelska fotbollsförbundet, och togs emot av "Svennis" son Johan Eriksson.

– Han har betytt mycket för svensk fotboll. En ära att kunna komma till hans begravning även om det är en sorglig dag, inte bara för mig utan för många andra runt om i världen och i Torsby där han föddes, säger Hogdson enligt Värmlands Folkblad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!