Bästa draget efter Hallenius – här en urstark Hurk

Det ligger nära till hands att drämma på med en full slev raljanta beskrivningar för att summera Linus Hallenius tid i IFK Norrköping. Det blev ingenting av någonting – och nu står Rikard Norling med en anfallsbrist som bör åtgärdas. Vad fan, gå på van den Hurk!

Linus Hallenius, Rikard Norling och Anthony van den Hurk.

Linus Hallenius, Rikard Norling och Anthony van den Hurk.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2021-01-27 15:18
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sommarens stora anfallsvärvning som kunde ros i hamn med en fet sign on bonus (2,5 miljoner kronor) slutade i åtta inhopp, noll mål och ett i förtid avslutat kontrakt. 

IFK Norrköping och Linus Hallenius diskuterar en förlikning, men parterna har redan gått vidare utan varandra. 

Hallenius har inte tränat med laget den här veckan och det är en tidsfråga innan han är tillbaka i GIF Sundsvall och som favorit att ta hem skytteligan i superettan. 

En utveckling som ingen är nöjd med. 

En övergång som började i motvind med Linus Hallenius som inte var ikapp fitnessmässigt och tog fel fart med en sanslös miss mot IFK Göteborg.

Fortsatte med en stukad fot, rullade på med corona och mynnade ut i att anfallarens sociala situation fick honom att vilja bli befriad från IFK-avtalet. 

Det var inget enkelt beslut för 31-åringen att vädra sin önskan. 

I vinter har rörelsemönstret, touchen och tajmingen avslöjat en spelare som fotbollsmässigt ser ut att må bra, men Hallenius insåg att det var en ohållbar situation med familjen 53 mil norrut. 

Var det lämnar IFK Norrköping

I anfallsbrist.

En rätt så akut sådan.

Christoffer Nyman kommer så småningom att studsa igång efter meniskoperationen. 

Skyttekungen är oumbärlig för IFK Norrköping, men det är ett farligt spel att låta 28-åringen – inte minst med den spelstil han har – vara så avgörande utan back up.

Vad som finns bakom "Totte"? 

Inget överflöd direkt. 

Lucas Lima och Carl Björk är de enda renodlade forwardsalternativen – med sammanlagt en (1) allsvensk start. (Björk hemma mot IFK Göteborg).

Vi, jag och Christer Gustafson, vädrade anfallsläget med Rikard Norling, hur han ser på sin offensiva besättning, när Hallenius packar väskan. 

Svaret: "Vi kommer nog att suga lite på den karamellen".

När karamellen legat i munnen tillräckligt länge bör lagledningen inse att det behöver fyllas på framåt och agera. 

Jonathan Levi finns som ett forwardsalternativ, men det känns mer som en nödlösning än ett förstahandsval i den positionen i tremannaanfallet. 

Maic Sema är kvitt skador och krämpor och svarade för två klassavslut på onsdagens träning. 

Sead Haksabanovic och Samuel Adegbenro har sina bästa egenskaper när de får utmana och närma sig straffområdet men de har inte den tyngd och kraft i boxen som Christoffer Nyman är ensam anfallare att besitta.

Hur sugen är Helsingborgs Anthony van den Hurk på superettan? Inte alls, förmodligen. 

Den här besten från Nederländerna trivs uppenbarligen på samma plan som IFK. Facit 2020: Fyra mål på två matcher mot "Peking" och alla kvaliteter som saknas och behövs.