Vi sänder alla östgötalagens matcher i ettan

Ettan har fått grönt ljus. Vi direktsänder alla matcher med Linköping City, Motala AIF och IF Sylvia under säsongen.

Fotboll 5 juni 2020 09:24

Det har dröjt men nu finns det klartecken för spel i flera ligor i landet. Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan var först. Näst på tur: Ettan på herrsidan och Elitettan på damsidan. Den 14 juni utgör ett startskott för en efterlängtad fotbollssäsong som dock sker utan publik.  

Tur är då att NTM-koncernen där NT, Corren, MVT och Folkbladet ingår tillsammans med Bonnier News värvat rättigheterna till Ettan i tre år framåt. Det innebär i klartext att man som prenumerant ser samtliga matcher med IF Sylvia, FC Linköping City och Motala AIF.  

- Underbart besked att fotbollen äntligen kommer i gång. När matcherna nu ska spelas utan publik känns det oerhört bra att vi kan erbjuda våra prenumeranter möjligheten att se alla matcher ändå. Personligen tycker jag Ettan är hetare än någonsin, säger Andreas Åberg som är livesportsansvarig.  

På vilket sätt?  

- Jag tycker Sylvia med alla sina spännande nyförvärv ser högintressanta ut samtidigt som Linköping med sitt uttalade mål att nå Superettan alltid är roliga att följa. Och hur ska Maif hävda sig som nykomling i den tuffa konkurrensen? Det finns många skäl att följa Ettan på våra sajter.  

Sylvia är placerat i Ettan Norra samtidigt som Motala AIF och Linköping City finns i södra serien. Båda serierna väntas ha premiär 14 juni men i nuläget finns inget spelschema spikat. Däremot är de tre lagens premiärmotstånd klara. Sylvia och Linköping City inleder hemma mot IFK Luleå respektive FC Trollhättan. Maif får en tuff start i och med en bortamatch mot IFK Värnamo.  

Under säsongen kommer vi även sända rikligt med matcher från de lokala lagen som håller till längre ner i seriesystemet. Allt som en del av vår stora livesatsning. Det blir en hel del från division 1 på damsidan där IFK Norrköping, Lindö FF och Smedby AIS ingår samt division 2 och 3 på herrsidan med lag som IK Sleipner, Åtvidabergs FF och Borens IK. En förutsättning för att dessa serier ska komma igång är att Folkhälsomyndigheten häver sina nuvarande reserestriktioner.  

- Vi får med tålamod invänta besked från FHM och Svenska fotbollsförbundet som har i uppgift att besluta om dessa serier kan komma igång eller ej. Oavsett om de kommer igång i mitten av juni, i slutet på juli eller början av augusti kan vi lova att det blir massvis av livesänd fotboll från dessa divisioner, säger Andreas Åberg. 

3 namn att hålla koll på

Adam Larsson, (City)
- Hade en stark höst och öste in mål. Genombrott i år?

Marwan Baze, (Sylvia)
- Har enorm potential och har sett spännande ut. 

Ahmed Qasem, (MAIF)
- 16 år ung. Kanske den största talangen i Ettan. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

TV: Se godbitarna från helgens lokala fotbollsmatcher

TV: Se godbitarna från helgens lokala fotbollsmatcher