Ingen bra start på året för FIBK

Finspångs IBK hade nog hoppats på en betydligt bättre start på nya året.  I bortamötet mot Örebro blev det klar förlust med 6-3 (3-0, 2-1, 1-2). - Vi gör enkla misstag som vi sedan får betala dyrt för, säger lagledaren Johnny Håkansson.

FINSPÅNG2009-01-12 03:00
Finspångs IBK avslutade 2008 med två raka segrar och det kändes som om laget var på gång efter den tunga höstsäsongen. Under julhelgerna har man också förstärkt lag med med ett par hemvändare.Men igår åkte man direkt på en rejäl smäll när serien drog igång efter uppehållet.I bortamatchen mot Örebro på söndagskvällen var man inte nära att få med sig några poäng hem.Serietrean Örebro tog kommandot direkt och efter den första perioden ledde hemmalaget med 3-0.- Det är tre kontringar som de tar vara på efter att vi gjort egna misstag och tappat bollen, säger en nedstämd Johnny Håkansson.Örebro effektiva
Trots lite vila och snack i periodpausen märkets det ingen större skillnad i mittenperioden. Hemmalaget kunde utöka ledningen och efter halva den andra perioden ledde man med förnedrande 5-0.- De är effektiva, medan vi har inget flyt framför kassen, fortsätter Johnny.Finspångs lyckades innan pausen till den sista perioden trycka in en reducering genom Joakim Ström.FIBK gjorde sedan allt vad man kunde för att försöka sätta press på hemmalaget och få dem nervösa. De vann skotten med hela 19-4 i sista perioden, men först en och en halv minut före slutet fick in ett 2-5-mål. Erik Karlsson gjorde även 3-5 innan Örebro kunde sätta punkt för matchen med ett 6-3-mål i öppen kasse.Hade varit bättre
- Hade vi lyckats få in några bollar tidigt hade vi ju varit med betydligt bättre.- Det är givetvis en tung start på nya året men vi har många matcher kvar att spela och ser fram emot dem, avslutar Johnny Håkansson.Finspångs andrakedja är de som förtjänar beröm trots förlusten. Där ingick Mattias Sjödin, Fredrik Danebrand, Andreas Källbom, Joakim Ström och Sebastian Håkansson.Matchfakta
Örebro SK IBK-Finspångs IBK 6-3 (3-0, 2-1, 1-2)
Målen:
1-0 (1.52) Magnus Sörman, 2-0 (9.25) Niclas Rasmusson, 3-0 (18.47) Simon Lindroos, 4-0 (21.48) Henrik Rasmusson, 5-0 (29.15) Eric Ström, 5-1 (37.14) Joakim Ström, 5-2 (58.07) Andreas Källbom, 5-3 (59.27) Erik Karlsson, 6-3 (59.48) Magnus SörmanUtvisningar, Örebro: 3x2 minFinspång: 1x2 minSkott: 27-41Publik: 207 (Mellringshallen, Örebro)