FVIB föll tungt i sudden

Finspång VIB tappade återigen viktiga poäng i toppstriden.
Hemmamötet med IFK Kumla förlorades med 6-7 efter förlängning.
- Vi måste få ordning på försvarsspelet, säger FVIB:s Kalle Ramlöv.

Finspång VIB:s Anders Engberg faller tungt i jakten på bollen precis som hela laget gjorde i hemmamötet med IFK Kumla som förlorades med 6-7 efter förlängning. FOTO: GUNNAR JOHANSSON

FINSPÅNG2004-11-22 06:00
Finspång är inne i en tung period för tillfället. I fredags blev det förlust mot Västerås och igår ett nytt svidande nederlag mot Kumla.
- Det är tragiskt att vi förlorar mot ett sånt här lag, säger FVIB:s tränare Anwar Samuelsson.
Hemmalaget ledde med 3-2 efter två perioder, men i början av slutperioden rasade försvarsspelet ihop fullständigt.
Inom loppet av mindre än en minut gjorde Kumla tre mål och gick från underläge till ledning med 3-5.
Sedan gick FVIB ner på två femmor och ändrade matchbilden totalt.

Kalle assisterade
Två mål av Peter Scherman och ett av Jimmy Gustafsson såg till att Finspång ledde med 6-5 när det återstod sex minuter.
Kalle Ramlöv assisterade vid samtliga mål och var bäst i Finspång med ett mål och fyra assists totalt.
- Jag skulle velat börja matchen med två femmor. Jag tror vi hade vunnit då, anser Kalle Ramlöv.
Men hemmalaget drabbades av en utvisning som Kumla utnyttjade och kvitterade till 6-6 i powerplay, vilket innebar sudden death.
Sedan blev Per Tillqvist stor matchvinnare genom att göra 6-7 när det återstod 22 sekunder av förlängningen.
- En poäng på två matcher är alldeles för dåligt, men vi har börjat tvivla på oss själva i avslutningslägena, menar Anwar Samuelsson.

Förstafemman bäst
Det var förstafemman med backen Erik Hallin och anfallarna Kalle Ramlöv och Jimmy Gustafsson i spetsen som stod för det mesta som skapades framåt.
- Det här var en klar missräkning. Vi hade behövt en trepoängare idag. Nu gäller det att ta en match i taget, påpekar Ramlöv.
Poängförlusten betyder att avståndet till tätlagen blir allt längre för Finspång i jakten på en snabb comeback till elitserien.
Avsaknaden av backarna Andreas Ahlqvist (stoppad från spel) och Johan Lilljebjörn (sjuk) har gjort att FVIB tvingats ändra om i formationerna.
- Det håller inte att ha två av våra bästa backar borta, men framför allt måste vi få tillbaka vårt spel. Det gäller att försöka hitta glädjen och strukturen i anfallsspelet, betonar Anwar Samuelsson.
Nästa seriematch för Finspång i division 1-innebandyn är bortamötet med Alba på söndag.
<B>Finspång VIB-IFK Kumla IB 6-7 (1-1, 2-1, 3-4, 0-1) efter förlängning.</B>
Första perioden: 0-1 (11.37) Mikael Carlsson, 1-1 (16.48) Kalle Ramlöv (Erik Hallin).
Andra perioden: 2-1 (0.45) Erik Hallin (Erik Junsten), 3-1 (5.08) Eric Karlsson (Kalle Ramlöv), 3-2 (12.34) Pär-Johan Wedell (Per Tillqvist).
Tredje perioden: 3-3 (3.29) David Lundberg (Robert Vestman), 3-4 (4.00) Pär-Johan Wedell (Robert Vestman), 3-5 (4.21) Andreas Stjernström (Henrik Nilsson), 4-5 (8.56) Jimmy Gustafsson (Kalle Ramlöv), 5-5 (12.04) Peter Scherman (Kalle Ramlöv), 6-5 (13.43) Peter Scherman (Kalle Ramlöv), 6-6 (17.48) Magnus Sörman (Per Tillqvist).
Förlängning: 6-7 (4.38) Per Tillqvist (Pär-Johan Wedell).
Skott: 31-28 (10-9, 9-11, 10-6, 2-2)
Utvisningar, FVIB: 5x2 min.
Kumla: 3x2 min.
Domare: Juha Vanninen och Patrik Ådemark, Västerås.