FIBK tappade matchen tidigt

Efter en tidig målexplosion tappade Finspångs IBK matchen mot Linköping. Motståndarna gick i och med 8-3 (5-2, 0-0, 3-1) upp i serieledning.- Nu tar vi julledigt...

FINSPÅNG2010-12-18 03:00

Det var coachen Vesa Saranpääs första ord till media efter matchen i Linköping på fredagskvällen.

Matchen hade rasslat igång ordentligt i första perioden med fyra mål på drygt tre minuter i början. Sen höll LIBK Ungdom takten och FIBK förmådde inte hänga med. Ändå var det inte så stor skillnad i spelet, exempelvis vann FIBK skotten i matchen.

- Vi skapade lägen och hade tålamod, men var inte tillräckligt heta. De fick in några flytbollar, men det var skönt att se att vi kunde komma tillbaka i andraperioden. Synd att det blev så med den första, sa Saranpää.

Ändrade i laget
FIBK hade dessutom tvingats ändra en del i laget. Johannes Lundén gjorde inte många byten efter sin sjukdom och dessutom hade Eric Karlsson tvingats kasta in handduken redan i förväg. Allt detta gjorde att unge talangen David Centeno Norberg matchades som förstacenter med den äran. Dessutom började Josef Georgii i målet, men lämnade över till Adam Andersson efter förstaperioden.

FIBK har jobbat mycket på försvarsspel och tålamod. Man hamnar ofta rätt i positionerna i försvarsspelet, men lyckas inte hålla det hela matcherna.

- Det är små marginaler när det är en så snabb sport och vi har några downperioder i matcherna, erkände Saranpää.

Man tror ändå man ska lyckas komma tillbaka.

- Vi har bara spelat fyra matcher hemma av elva och det är inte mycket. Så jag tror ändå det kommer se bättre ut i vår, avslutade Vesa Saranpää.

Linköping IBK Ungdom - Finspångs IBK 8-3 (5-2, 0-0, 3-1) FIBK:s mål: 0-1 (2.03) Alexander Salomonsson, 2-2 (5.11) Anders Engberg (Peter Scherman), 8-3 (58.49) Engberg (Kalle Ramlöv).

Utvisningar: LIBK 1x2 minuter, FIBK 1x2 minuter.

Skott: 23-28.