Faik föll i toppmötet med Derby

Faik är inte längre obesegrat i division 1-bandyn.
Serieledaren Derby vann toppmötet på Grosvad med 4-2 (2-1).
- Vi hade marginalerna och domarna emot oss, säger Faiks tränare Mats Wisell.

Målvaktsräddning. Faiks Mattias Elf (i bildens mitt) ser på när Derbys målvakt Mats-Olof Hallmans räddar en av hemmalagets attacker. Derby vann toppmötet med 4-2 och befäste serieledningen. FOTO: GUNNAR JOHANSSON

FINSPÅNG2004-11-22 06:00
Det var två lag med två raka segrar som möttes i en tidig seriefinal i division 1 södra. Finspång tog emot BK Derby som var ytterst nära att gå upp i allsvenskan förra säsongen.
Det var dock hemmalaget som dominerade kraftigt i inledningen. Mattias Elf hade ett stolpskott och i den sjätte minuten kom ledningsmålet.
Andreas "Cuba" Karlsson tog mycket elegant ner lyftningen från Gustav Hjalmarsson och sköt distinkt in 1-0.
Sedan fortsatte Faik att styra spelet fram till den 13:e minuten när skridskoskicklige Kristian Weineholm kvitterade till 1-1 på Derbys första målchans.
- Vi gör en riktigt bra första halvlek. Fram till deras kvittering var det helt och hållet vår match, säger Mats Wisell.
Resten av halvleken var spelmässigt jämn, men bortalaget kunde något snöpligt ta ledningen tio minuter innan paus genom Oskar Hagström.

Omdiskuterat mål
Ett mål som blev mycket omdiskuterat.
- Deras 1-2-mål tar på skridskon och in. Det är ofattbart att ingen av de tre domarna ser det, menar Wisell.
Den andra halvleken var inledningsvis väldigt händelsefattig, men sedan avgjordes tillställningen inom loppet av två minuter.
Först gjorde Jonas Gustafsson 1-3 och därefter Pontus Qvarford 1-4 på hörna.
När sedan både Roger "Gubben" Carlsson och "Cuba" blev utvisade lite senare var Faik definitivt ett slaget lag.
- Det här var en tung förlust. Vi är med hela matchen, men de fick göra lite enkla mål, säger Faiks målvakt Anders Heurlén, som utsågs till bäste hemmaspelare.

Effektiviteten skiljer
Han kan dock inte lastas för något av baklängesmålen.
- Det är effektiviteten som skiljer lagen. De är lite tyngre och tar vara på sina chanser, anser Heurlén.
Finspång hade nio hörnor, men utdelningen var för klen. Först i den 87:e minuten satte laget en hörna när Martin Stråhle reducerade och fastställde slutresultatet till 2-4.
I Faik var det jämngoda insatser med plusbetyg till Anders Heurlén och mittfältaren Mattias Elf.
Derby tog tredje raka segern utan att direkt imponera, men visade ändå att laget kommer att vara mycket svårslaget den här säsongen.
För Faik väntar en tuff period med fyra av de fem närmaste matcherna på bortaplan. Först väntar Järhaga på onsdag.
- Det är alltid tufft att möta Järhaga. Det gäller att vi kommer tillbaka snabbt efter den här förlusten, betonar Mats Wisell.
<B>Finspångs AIK-BK Derby 2?4 (1?2)</B>
Målen: 1?0 (6) Andreas ?Cuba? Karlsson, 1?1 (13) Kristian Weineholm, 1?2 (35) Oskar Hagström, 1?3 (60) Jonas Gustafsson, 1?4 (62) Pontus Qvarford (hörna), 2?4 (87) Martin Stråhle (hörna).
Utvisningar, Faik: 1x5, 2x10.
Derby: 1x10.