Dolphins bjöd på show inför storpublik

Storpublik i Stadium Arena – då visade Dolphins upp sig från sin bästa sida. "Publiken gav oss en extra boost", säger Toni Prostran efter 101–85 mot LF.

16 januari 2015 17:06

Coachen Lasse Johansson ville se en reaktion från sitt lag efter förra veckans hemmaförlust mot Borås.

Det har han fått.

Bortasegern mot bottenlaget Jämtland i tisdags följdes upp med en betryggande seger mot toppkonkurrenten LF i går.

Dolphins bjöd som vanligt på en riktigt stark offensiv – men fick även att försvarsspelet att fungera riktigt hyfsat den här kvällen.

Då fick gästerna det jobbigt.

– LF är ett tufft lag att möta, med många bra spelare, men vi gjorde det riktigt bra. Vi hade ett tufft möte efter Borås-matchen och sa inför den här matchen att vi skulle offra allt för varandra därute och det tycker jag vi gjorde. Det var nog vår bästa match, säger Dolphins-guarden Toni Prostran.

Trion Joakim Kjellbom, 29 poäng, Dominique Morrison, 25, och just Prostran, 26, visade vägen framåt och stod för merparten av hemmalagets poäng.

"Jocke" dominerade stort under korgarna, Morrison sköt som en gud och Prostran, han gjorde lite som han ville i offensiven.

26 poäng och 14 (!) assist blev det från kroaten.

Han serverade sina lagkamrater med delikata framspelningar och motståndarna fick inget grepp om honom.

Det medgav LF-coachen Peter Öqvist efter matchen:

– Prostran är väldigt svår att hantera när han är så här lurig som han var i dag.

Toni steppade även upp defensiven – vilket gjorde att han fick mer speltid än vanligt, drygt 34 minuter.

– Jag är så glad. Jag försöker att hitta Jocke och Dominique och de andra spelarna så att de får öppna lägen, och det gick vägen nu. Sedan hittade jag lite lägen att ta bollen till korgen och då gjorde jag det. Det kändes riktigt bra därute, säger han.

Enda smolket i glädjebägaren var att Mikael Lindquist fick kliva av med en revbensskada. Storskytten gick in stenhårt i en duell med LF:s amerikan Alex Wesby i första halvleken och fick rejält ont. Han undersöktes och gjorde sedan ett försök i början av andra halvlek men det gick inte att spela vidare.

– Han fick en smäll mot revbenen, men vi vet inte hur allvarligt det är. Han måste göra röntgen för att vi ska veta mer. Det är bara att hoppas att det inte är något allvarligt för vi behöver "Micke" därute, säger coachen Lasse Johansson.

101–85

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Jonsson