"Det blir en speciell match"

Presenterad, två träningar och debut.

Nu ska han spela bort sitt gamla lag från toppstriden.

– Det är klart att det blir en speciell match, säger Kalle Holmberg.

4 augusti 2016 20:00

Torsdag var träningsfri för IFK Norrköping.

Ett bra tillfälle för laget och Kalle Holmberg att hämta andan.

Mästarna kliver in i en period som innebär tre matcher på sex dagar och starten, Örebro SK på Östgötaporten, blir extra laddad för Kalle Holmberg.

– Jag var där i sex år. Det är klart att det blir en speciell match men när den väl sätter i gång tror jag att det kommer att vara lugnt, säger anfallaren som skrev på ett kontrakt över tre och ett halvt år med "Peking".

Debuten skedde mot Sundsvall när Holmberg ersatte David Moberg Karlsson efter en dryg timme. IFK säkrade upp sin tionde seger för säsongen och befäster sin position i toppen. Holmbergs intryck av klubben har förstärts under hans första vecka.

– Som jag trodde. Bra tempo på träningarna och bra kvalité. Det har varit skönt att komma in i hetluften direkt, fortsätter Holmberg.

Hur var responsen efter att du lämnade?

– Inga konstigheter. Jag kände att det var dags. Sen var det lite tungt för egen del att lämna min hemstad men det var ett steg som jag ville ta.

Vad blir det för match på söndag?

– Jag tror på en öppen match. Vi ska sätta en hög press. Vi är på "Parken" och ska koncentrera oss på vårat eget spel.

Om IFK är i bra form är det betydligt mer tveksamt var Örebro står för tillfället. Alexander Axéns lag har bara en seger på de sex senaste omgångarna och tvingas åka till Norrköping utan mittfältaren Robert Åman Persson och mittbacken Erik Moberg. Båda är avstängda.

Dessutom är Astrit Ajdarevic upptagen med OS-spel i Brasilien.

IFK-seger på söndag innebär att det skiljer tio poäng mellan lagen. Då kan vi med största säkerhet räkna bort svartvitt från guldracet.

Många tyckte att det var ett kontroversiellt beslut att släppa iväg Ajdarevic när ÖSK skaffat sig ett så pass bra utgångsläge inför höstsäsongen.

– Jag kanske är lite förvånad själv med tanke på att han är så pass viktig, men Astrit kände väl att han ville åka, funderar Kalle Holmberg.

Med Christoffer Nyman (åtta mål och fem assist) och Sebastian Andersson (fem mål och ett assist) i praktform lär det dröja innan Kalle Holmbergs första start i IFK-anfallet kommer men med ett öppet transferfönster och en stekhet Nyman kan det svänga fort.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!