"Den största talangen klubben har"

Hugo Waldeck, 15, spås en lysande basketframtid.

– Kanske den största talangen klubben har, säger Adnan Chuk och lyfter upp Dolphinsprodukten.

10 november 2016 11:28

Felix Terins och Edvin Stark är två spännande spelare som redan tillhör A-laget.

Nu får även Hugo Waldeck chansen.

Den två meter långa forwarden lovordas av Adnan Chuk.

– Han tar snabbt till sig saker och förstår varför vi gör dem. Det kan handla om både basket- och levnadsgrejer. Han har en fin spelförståelse och kan skjuta. Han är målmedveten och har bra attityd, säger Dolphinscoachen till klubbens hemsida.

Waldeck har spelat med det svenska U16-landslaget och har varit med och tränat med Dolphins under sommaren.

Nu blir det fullt ut.

– Han gjorde stora framsteg då han tränade med oss, men där och då ansåg vi att Hugo skulle skynda långsamt. Han har under tiden tränat med B-laget och spelat landslag, och gjort det riktigt bra. Vi känner nu att vi vill följa upp det och hitta en så bra väg som möjligt för hans utveckling, fortsätter Adnan Chuk.

Som parallellt fortsätter sökandet efter ett nyförvärv.

– Att vi flyttar upp Hugo påverkar inte. Det passar våran plan att flytta upp rätt talanger i rätt miljö så att de kan ta nästa steg.

I morgon har Dolphins chansen att ta säsongens första bortaseger. Umeå väntar. Tre tidigare utflykter – Södertälje, Borås och Uppsala – har slutat med förlust.

– Det är fakta att vi inte lyckats vinna borta. Vi strävar efter att ta första segern nu men kommer att möta ett starkt hemmalag som spelar med mycket energi och har många offensiva hot. Vi måste se till att försöka täppa till ytorna, menar Chuk.

Som åker med en intakt trupp. Tio spelare tar flyget upp till Umeå på fredagsmorgonen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung