Speedwaykrönika: Därför borde Vargarna göra en omstart

Hjärtat säger en sak, hjärnan en annan.

Nu tror jag inte att beslutet i frågan om Vargarna ska fortsätta elitsatsningen blir någon hjärtesak.

8 september 2014 16:29

Jag skulle bli mycket förvånad om beskedet man lovat ge ikväll blir något annat än en närmaste framtid i allsvenskan, speedwaysportens andraserie.

Det ligger i luften på något vis. Om Vargarna lämnar ifrån sig den elitseriebiljett man förtjänat på sportsliga grunder, så är det en logisk konsekvens av händelserna i förra månaden.

Efter att ha lämnat walkover i den helt avgörande matchen till SM-slutspelet skulle det kännas väldigt märkligt om Vargarna åter skulle rulla fram till elitserietejpen nästa vår som om ingenting hänt.

Förtroendet för föreningen har ju naggats rejält i kanten av det oväntade beskedet som fick många vargsupportrar att gå fullständigt bananas.

Att, nu, jaga sponsorer för en elitsatsning 2015 är förmodligen en utmaning fullt i klass med att försöka kränga lyxbåtar i Nordkorea.

För vem finns Vargarna?

Supportarna, naturligtvis. Motorvännerna.

Det finns (nästan) inga lokala förare i 011-området och ungdomssidan är ärligt talat inte jättemycket att hurra över. Med andra ord är det inte många förare att ta hänsyn till när klubbens elitseriestatus diskuteras.

Helt avgörande är naturligtvis ekonomin och man måste självklart ha respekt för att Vargarnas klubbledning drar i nödbromsen innan det är för sent. Medlemmarna ska få säga sitt och de flesta är luttrade efter den senaste tiden.

Tyvärr verkar det vara omöjligt att få speedwayekvaktionen att gå ihop i Norrköping.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pär Andersson