Kaptenen slutar – men Prostran skrev på

Toni Prostran, 23, in – Adnan Chuk, 32, ut.

Dolphins lagkapten saknar motivation och är inställd på att han spelat sin sista match.

12 juni 2014 08:32

Tryout-dagarna överträffade inte bara förväntningarna. Det resulterade i Dolphins första nyförvärv. Toni Prostran som varit uppe för diskussion under ett par säsonger imponerade i Stadium Arena och skrev på för årets silverlag.

– Att Toni kunde göra poäng visste vi men han är också väldigt intensiv i försvar. Första och andrasteg är explosivt och jag tror att han skulle passa tillsammans med Jocke (Kjellbom), säger sportchefen Jesper Sundberg som fick se Prostran stoppa i 20 poäng, bokföras för tio assist och sno tre bollar i tisdagens testmatch.

Dolphins är övertygade att de hittat sin spelfördelare – men tappar också en klok och pålitlig kraft.

Adnan Chuk kommer inte att fullfölja det kontrakt han skrev på när han vände hem till Norrköping.

– 15 år på den här nivån tar på en. Jag är sliten mentalt. Det känns som dagen är här när det är dags att lägga av, säger Dolphinskaptenen.

Du har bestämt dig?

– Det är dags att ta steget. Just nu har jag inte motivationen, men man ska aldrig säga aldrig. Det kan ändras med tiden men nu känns det inte så, svarar Chuk.

Vill coacha i Dolphins

Och vill i stället påbörja en coachkarriär. 32–åringen går just nu steg 3-utbildningen och diskuterar ett upplägg med Dolphins.

– Jag och Jesper har daglig kontakt. Helst vill jag jobba i Dolphins. Det är min klubb. Jag är intresserad av alla hälsosamma projekt där det finns potential att bygga något. Om det inte fungerar här får jag söka mig någon annanstans, fortsätter Chuk.

– Jag vill förmedla min erfarenhet. De sex-sju senaste åren har jag tänkt att det här är vad jag vill göra. Jag har inte haft några problem med skador men coachrollen lockar mer än att spela.

Jesper Sundberg klassade årets pointguard-uppsättning med Adnan Chuk och Edgars Jeromanovs som ligans smartaste. Nästa säsong kan båda vara borta. Jeromanovs erbjuds nästintill halverad lön.

– Eftersom Adnan inte vill spela så räknar vi med att hitta en lösning. Vi vill behålla Edgars, klargör Dolphins sportchef och väntar fortfarande besked från letten.

Lidén intressant

Andra spelare som lämnade ett gott intryck under tryouten var Nässjös duo Alexander Lindqvist och Gustav Sundström. Sundsvalls Tom Lidén kommer även han att följas upp.

– Även om han inte hade sina bästa dagar så vet vi vad han kan. Tom är en bra skytt, en svensk William Walker men hans första mål är att komma ut och spela i Europa. Precis som med Toni tror jag att han skulle passa bra i hop med Jocke, säger Jesper Sundberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung