Marcus tog brons- Martin fick bryta

I Gladö kvarn, Huddinge, gick den sista deltävlingen i Trial SM, där Finspångsförarna Marcus Igelström och Martin Lagergren fanns med. Den ena fick åka hem med en bronsmedalj och den andra med axelsmärtor.

17 oktober 2012 14:26

- Det gick superbt, eller inte superbt men det duger. Målet var att komma 3:a totalt, att inte släppa Folkesson förbi, och det funkade ju, säger Marcus Igelström om andraplatsen i Gladö kvarn.

Banan lovordar han dock inte, då den bland annat innehöll onödigt höga föremål vilket medför en ökad skaderisk om man skulle falla.

Nöjd med körningen i Gladö?

- Det gick bra, tydligen, men det kändes inte så bra. Det var hela tiden något som gick snett, men de andra gör ju också misstag, säger junioren.

Svårt att andas

Martin Lagergren hade en tråkig dag och fick avbryta tävlingen efter fyra sektioner, på grund av axelsmärtor och svårigheter med andningen.

- Jag kände det i den tredje sektionen och åkte tillbaks till depån. Där fick jag massage men det försvann aldrig helt. Det var inte värt att riskera att det blev värre, berättar Lagergren.

På akuten kunde läkaren konstatera att det troligtvis var nerver som kommit i kläm.

Hur känns fjärdelatsen?

- Jag hade hoppats på att vara på pallen i några tävlingar, det var rätt så nära i Timrå och det har blivit bättre och bättre. Men det är inte det lättaste motståndet, Gyllenhammar har kört SM sedan -05, Jesper (Johansson) sedan 06-07 och Eddie (Karlsson) är VM-förare, säger Lagergren som kom 4:a även i seniordebuten 2011.

Nu blir det vila och träning för killarna från Finspångs Trial Club, i januari väntar inomhus SM.

Slutresultat/SM
SM: 1) Eddie Karlsson, Kungsbacka TK, GasGas, 117. 2) Emil Gyllenhammar, MHF-Ungdom Partille, Beta, 103. 3) Jesper Johansson, Tiger MK, Beta, 92. 4) Martin Lagergren, Finspong TC, Sherco, 57.JSM: 1) Anton Lorentsson, Ale TK, Beta, 109. 2) Björn Nyckelgård, MHF-Ungdom Partille, Beta, 90. 3) Marcus Igelström, Finspong TC, Sherco, 86.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Ottosson