Kanotguld till Joakim

22 juli 2012 19:49

KANOT. I helgen avgjordes maraton-SM i kanot på Klarälven utanför Karlstad. Joakim Lindberg var ende deltagaren från Finspång och han lyckades förträffligt.

I lördagens K1-lopp, som mätte cirka 30 km och innehöll nio lyft lyckades Joakim sig runt banan på snabbaste tiden och vann före Rasmus Jaruta, Kungälv och Jacob Holst, KK Eskimå (Karlskrona).

Joakim gör sitt första år som senior och direkt efter guldet var bärjat fick han besked av förbundskaptenen för maratonlandslaget att han var en av två killar som får representera Sverige i två internationella lopp inom en snar framtiden. Båda loppen ingår i "World maraton series", det första körs av över 30 km i Crestuma (Portagal) söndagen den 29 juli och direkt efter bär det av till Spanien och Sella där Joakim kommer att köra ett K2-lopp i par med Rasmus Jaruta från Kungälv. Det loppet avgörs söndagen den 5 augusti.

Genom långloppen missar Joakim NM i racing, vilket går av stapeln i Finland 28-29 juli.

Bråvikens KK paddlade hem fem medaljer på SM.

I K1 tog herrjunioren Emil Svensson guld, precis som i K2 tillsammans med Emil Torstensson. Den sistnämnde paddlade även in ett brons i lördagens K1.

På damseniorsidan och i H16-klassen noterades Jessica Andrée respektive Jens Torstensson för ett varsitt brons.

- Ett lika bra utfall som förra året, till och med lite bättre. De som har ställt upp har gjort jättebra resultat, säger ledaren Robert Svensson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!