Maximal utdelning för Bråviken

Fyra guld på fyra starter blev det för Bråvikens KK när kanot-SM i Nyköping avslutades igår. - Jag vet inte vad jag ska säga, det är ofattbart bra utdelning, säger ledaren Robert Svensson.

7 juli 2012 00:48

Det hör till ovanligheterna att vinna allt man ställer upp i, men det var precis vad Bråviken lyckades med under den sista tävlingsdagen av kanot-SM. Duon med Emil Torstensson och Emil Svensson, som skördat stora framgångar hela veckan fortsatte imponera stort och tog två nya guld under fredagen. Detsamma gäller Andreas Edhag och Jens Torstensson som förutom guldet i H16 K2 över 2500 m, var med i den K4-besättning som vann guldet i H18. Den fjärde guldmedaljen tog Jessica Andreé hem på D21 K1 5000 m, där kom finspångstjejerna Jennie Halvarsson och Frida Eriksson på andra och tredjeplats.

Tredjeplacering

Totalt under hela veckan blev det 28 medaljer för norrköpingsklubben och en tredjeplacering i den totala poängligan. Klubbens bästa resultat sedan början av 90-talet.

- Vi blir endast slagna av Vaxholm och Nyköping, som båda har trupper på över 20 personer, vi är sex stycken, säger Svensson och fortsätter:

- Vi har blivit bortskämda hela veckan av bra resultat, men alla våra aktiva har lyckats behålla skärpan trots att dem är rejält slitna.

"Perfekt avslutning"

Fispångs KK avslutade SM-veckan på bästa möjliga sätt. I det allra sista loppet tog damseniorerna i K4-besättningen hem guldet på 5000 m. Totalt blev det 22 medaljer och en åttondeplacering i poängligan.

- En perfekt avslutning på en perfekt vecka. Förutom lite oflyt i början har veckan varit fantastiskt bra, bättre än jag någonsin hade hoppats på, säger FKK-ledaren Dag Hellström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!