Fortsatt succé för kanotklubbarna

Bråvikens Kanotklubb fortsätter att imponera vid kanot-SM i Nyköping.I går blev det två nya guld och totalt fyra medaljer, vilket innebär 19 totalt och en fortsatt andraplats i lagtävlingen bakom Waxholm.- Vi är otroligt nöjda med den här starten. Betänk att vi bara har sex kanotister på plats, säger Robert Svensson i BKK.Även Finspångs KK paddlade hem ett guld i går genom D 18-tjejerna på 500 m.

5 juli 2012 05:28

I går var det framförallt "Sveriges bäste 16-åring" Andreas Edhag som stod för grannlåten. Först paddlade han nämligen hem H 16-guldet på 2500 m i pojkar 16 och därefter var han en av fyra som tog hem guldet i H 18-klassen K4 500 meter.

- Andreas och Jens Torstensson är ju två år yngre än många konkurrenter men gör ett kanonjobb i K4-an, berömmer Robert.

Övriga i K4-besättningen var Emil Svensson och Emil Torstensson, vilka också paddlade H 18 5000 m. Här slutade Svensson tvåa sedan tre båtar gått loss efter 1000 meter medan Jens noterade en sjätteplats.

I övrigt för BKK:s del kan rapporteras om en åttondeplats för Jessica André i D 22, 5000 meter.

Guld och silver

Även Finspångs Kanotklubb hade fina framgångar på onsdagen. D 18-tjejerna tog nämligen guldet i K4 500 meter där kvartetten Klara och Frida Hellström, Elin Melvinger och Paulina Maxe svarade för ett perfekt lopp.

Klara Hellström satte sig sedan även i seniorernas K4-kanot och var med och paddlade hem ett silver tillsammans med Anna Roger, Jennie Halvarsson och Frida Eriksson.

- Klara gör ett riktigt bra dagsverke då hon även blev fyra på 5000 m i D 18-klassen, berättar Dag Hellström i FKK.

En fjärdeplats i långloppet noterade också Anna Roger i D 22-klassen.

Joakim Lindberg, som är förstaårssenior, gjorde ett kanonlopp på K1 5000 meter där han slutade fyra.

- Jocke var med ända in till mållinjen i kampen om bronset. Otroligt starkt av honom att bli fyra med tanke på att var världskanotister som Marcus Oscarsson, Henrik Nilsson och Johannes Barsk, vilka knep medaljerna i tur och ordning, berättar Dag Hellström.

Morgan Larsson i P14, 2.500 meter gjorde ett överraskande bra lopp och blev åtta medan Jesper Melvinger var nia i H 16, 2500 meter. I D 16 2500 m kom slutligen Paulina Maxe elva.

Finspångs KK är därmed uppe i åtta medaljer under SM-veckan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenneth Thapper