Alm gladdes med City

Det var fint besök ute på Smedby IP på lördagseftermiddagen.

AIK-tränaren och förre IFK Norrköping-spelaren Andreas Alm fanns på plats och jublade över att Eskilstuna äntligen fått upp ett lag i division 1.

- City är ju laget i mitt hjärta, erkänner Andreas. Jag har ju spelat där och varit tränare och så sent som 2008 missade vi seriesegern på målskillnad.

10 oktober 2011 03:00

Efter 7-0 mot Smedby i lördags var det dock inget lag som kunde hota Eskilstuna från att få sitt första lag i ettan sedan serieomläggningen. Farsta landade två poäng bakom och får kvalspela om en division 1-plats.

- Dessutom har ju Eskilstuna Södra också tagit klivet upp i division 2 och IFK Eskilstuna kan också följa efter via kval, men det spelar mindre roll för mig, säger Andreas med ett leende.

Lasse Ströms grabbar i IFK har i alla fall klarat av första steget och ska nu möta Gute i ytterligare två kvalmatcher.

Glad var också mångårige sportchefen på tidningen Folket i Eskilstuna, Rolf Andersson, som slitit sitt hår många gånger för att få fotbollsfamiljen i staden att dra åt samma håll.

- Nu verkar det som om allt äntligen faller på plats. De här avancemangen behöver vår stad och fotbollen, säger Rolf som såg minst lika lycklig ut som spelarna i City.

Tredje gången
En som óckså var riktigt glad över avancemanget i lördags var City-tränaren Daniel Wiklund. Det var tredje gången Daniel förde upp ett lag en division, tidigare har det skett med Köping från "fyran" till "trean" och så förstås avancemanget med Åtvidabergs FF från superettan till allsvenskan 2009.

- Jag tycker vi fått ut maximalt av varje spelare i år. Jag är extra nöjd med vårt försvarsspel, bara 14 insläppta mål på 22 matcher är ett imponerande facit, säger Daniel som tillade:

- Nu drar vi inte igång träningen förrän i december. Fram tills dess är det party!

Med en målvakt som Nicklas Bergh, som tidigare stod i AIK, har City en otroligt stark och stabil sista utpost.

IFK på plats
Dessutom imponerade spelare som Dan Wikström, Victor Sundberg (inte bara för sina långa inkast) och William Celsing som bland annat stod för två mål.

- William är en spelare som vi redan haft på besök på våra träningar och som vi följer noga, säger IFK Norrköpings Tony Martinsson som också fanns på plats ute på Smedby IP.

En annan spelare som Tony följde noga, efter tips från agenten Patrick Mörk, var mittfältaren Lansana Kamara. Men honom märkte varken Tony eller Folkbladet under matchen...

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenneth Thapper