Många om budet i rally-SM

Det blev tillslut 88 ekipage anmälda till East Sweden Rally den femte deltävlingen i årets Rally-SM som avgörs den 16 - 17 september i Linköping.

Tävlingen har tre huvudklasser där Rally-SM är den största med 63 deltagare. De övriga klasserna är Östgötaklassen och Europaklassen.

8 september 2011 03:00

Alla klassledare i Rally-SM finns på startlinjen och även de tidigare segrarna i deltävlingarna i rally-SM. Mats Jonsson, Forshaga, har vunnit två tävlingar. Årets första deltävling i Värmland och den senaste i Hässleholm. Pontus Tideman, Charlottenberg, vann vintertävlingen i Fäviken. I South Swedish Rally vann Jimmy Joge, Tjällmo, efter en dramatisk sekundstrid med Pontus Tideman.

Många östgötar
Det finns många östgötar som har stora chanser i tävlingen. Förutom nämnda Jimmy Joge hittar vi i samma klass otrimmat 4-WD Pelle Sääv, Linköping, med en Skoda Fabia Super 2000 som också har stora möjligheter att placera sig i toppen. De övriga östgötarna i den klassen är Johan Eklöf, Linköping, och Niklas Hjerpe, Norrköping.

I klassen trimmat 4-WD kom det en sen anmälan från Jari Saarinen, Mantorp. Saarinen som de senaste åren tävlat lite sporadiskt har nu hyrt en Ford Focus WRC -02 från Finland. Saarinen har även han segerchans trots det sporadiska tävlandet.

En annan östgöte som förra året vann en deltävling i rally-SM är Jonas Wigren, Valdemarsvik. Wigren har haft en minst sagt motig säsong i rally-SM i år med både avåkning och motorras. Wigren vill nog mer än gärna ha revansch i East Sweden Rally.

Ensam i klassen
Övriga östgötar i klassen är Hans Flodin från Motala, samt Peter Appelskog och Joakim Längberg båda från Linköping.

I trimmat 2-WD får Henrik Gustavsson, Östgöta BF, försvara de östgötska färgerna. Även Robert Almevik, Linköping, är ensam östgöte i klassen otrimmat 2-WD

Det finns även en hel del kartläsare från Östergötland som lotsar förare från andra län. Bäst chans av dessa har Toni Sundqvist, Motala, och Henrik Appelskog, Linköping, som bägge har sina förare i klassen trimmat 2-WD.

Här är Sundqvist med sin förare Leif Peterson, Göteborg, regerande Svenska Mästare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!