Karikari sänkte "Peking"

IFK Norrköpings lagkapten Mathias Florén var rejält besviken efter 0-1 (0-1) hemma mot AIK.

- I dag var vi inte nära. Det var närmare 3-0 för dem än 1-1, summerade vänsterbacken måndagskvällens insats.

16 augusti 2011 03:00

Säsongens högsta åskådarantal på Nya Parken.

Då fick IFK Norrköping energibrist och svårt att tända till.

- Kanonbra stöd. Men vi kom inte igång över huvud taget. Det gör extra ont att vi var så tafatta och energilösa en sån här gång, suckade Mathias Florén.

Efter en blek första halvlek där ingen egentligen förtjänade att leda var det gästerna från Solna som ledde. En ledning som stod sig matchen igenom.

- Ett väldigt konstigt mål, tyckte Florén.

Svagt försvarsspel
Janne Andersson fick frågan på presskonferensen om att man släppt till flera mål, liknande AIK:s den här gången på inlägg. Men Andersson höll inte riktigt med.

- Njae. Men i dag blev vi straffade på inlägg. Men jag är jättebesviken att inte målet dömdes bort för offside, det kändes tveksamt, han var bakom David Wiklander, menade Andersson.

Mathias Florén såg annorlunda på det insläppta målet.

- Väldigt dåligt försvarsspel. Han står ensam i målområdet och får nicka in bollen, beklagade sig Florén.

Kunde blivit mer
Han kände att AIK inte var så bra som siffrorna ville göra gällande, snarare att IFK:s egen passivitet gjorde siffrorna bättre.

- I dag var vi inte nära att vinna, det är första gången i år jag kan säga det. Vi kunde ha förlorat med både 2- och 3-0. AIK är bra, men vi ska inte ursäkta oss med det. Vi var inte tillräckligt bra, sa Florén.

Försvarsspelet var en sak. Han var även besviken på anfallsspelet.

- Det blev egentligen bara långbollar från Abbas mot Astrit eller Gunnar. Det är svårt att förklara att vi inte hade något eget spel, energilöst och det såg säkert väldigt idéfattigt ut också, sa Florén.

 Fyra mål senast, förvisso mot jumbon. I dag knappt en målchans?

- Ja, vi var tafatta. Jag vet inte, det är svårt att analysera allt så här efteråt när vi inte har koll på läget. Jag sa innan att vi kunde vinna alla fem hemmamatcher som var kvar med denna inräknad. När man får sånt här stöd vill man ge något tillbaka. Vi fick ingenting gratis och gjorde ingen bra match, summerade Mathias Florén.

Bobbie utvisad
Bobbie Friberg da Cruz hade ett kort inhopp den här matchen sedan Anders Wikström fick kliva av med en förmodat uppslagen fotskada. Bobbie: In i minut 71. Första gula kortet i minut 87 för en närkamp mot Mohamed Bangura. Andra gula kortet i minut 89 för satsning mot Kwame Karikari.

- Generellt var varningsnivån ojämn. Men båda de duellerna ser ut som gult kort. Bobbie var lite otajmad, konstaterade Janne Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!