Uppretad Ajdarevic lämnade träningen

Janne Andersson släppte inte ens en trupp.

Astrit Ajdarevic lämnade träningen halvvägs - irriterad.

- Vi får utvärdera under helgen om Astrit ska spela, sa IFK-tränaren efteråt.

23 juli 2011 03:00

På sista träningen före match, oftast två dagar innan, brukar IFK Norrköpings tränare Janne Andersson släppa ett lag, eller en trupp, eller åtminstone brukar spelarna vara uppdelade i startelva och reserver i tvåmålsspelet.

Men inte den här gången. Inte något av det.

- Dels släpper jag varken något lag eller någon trupp till er i dag, sa Janne Andersson direkt efter träningen.

 Varför det, något speciellt att fundera på?

- Nja, det tar jag inte nu. Det får vi se, sa Andersson hemlighetsfullt.

Gissningsvis finns det en del att fundera på ändå. Ur positiv synvinkel har IFK för första gången på flera matcher inga avstängningar att göra med. Ur negativ synvinkel att Astrit Ajdarevic skadade sig i senaste allsvenska matchen mot Syrianska och haft ont.

- Han har behandlats hela veckan och det har gått framåt på ett bra sätt. Han har varit med delar av träningar och vissa övningar. Men vi får utvärdera under helgen om han ska spela från start på söndag, sa Janne Andersson.

Klev av träningen
 Det såg inte ut att vara planerat att han skulle avbryta i dag, irriterat?

- Planerat eller ej, det spelar ingen roll, tyckte Andersson.

nnn

En som definitivt är tillbaka i startelvan är Anders Wikström. Mot Syrianska var han avstängd efter tre gula kort och spelade i veckan 60 minuter i U21-laget mot Djurgården.

- Det har sett bra ut i veckan. Alla har höjt sig ett snäpp och då brukar det visa sig i prestation på match också, sa Wikström.

 Är det något som kommit av senaste matchen och segern där tycker du?

- Nej inte så, utan alla har börjat inse vad som krävs, att göra så bra som möjligt ifrån sig varje dag. Sen slipper vi ju tjatet om att vi inte vunnit också...

Nu är det i stället Örebro SK som är krislaget och laget som har press på sig. Förutom att man gått till semifinal i Svenska cupen har man inte vunnit i allsvenskan på sex veckor.

Skadebekymmer
- De har haft en tuff period, men de är inget dåligt lag för det. Ser man det utifrån kanske det är rätt tillfälle att möta dem nu, de har haft en tung bortaresa. Men det är inget som påverkar de första 75 minuterna av matchen, vi får se till att orka mer än dem, menade Wikström.

Janne Andersson trivs på Behrn Arena i Örebro.

- Ett fantastiskt fint ställe där jag nog har bäst facit av alla platser, både som assisterande och ansvarig tränare. Det gick bra i fjol med när vi mötte Degerfors där med Örgryte.

- Fast det har ju ingen betydelse nu. Vi har lite revansch att utkräva efter matchen här. Det var en sur förlust, när de gjorde 0-1 efter en händelselös första halvlek och sen tryckte vi tillbaka dem i andra, sa Janne Andersson.

nnn

Russell Mwafulirwa fick i lördags mot Syrianska äntligen göra a-lagscomeback efter sin långa skadefrånvaro. Han kör för fullt med laget och har även två 90-minutersmatcher med U21-laget bakom sig.

- Sakta men säkert börjar han hitta tillbaka till matchformen. Han har tränat på en period utan bakslag, sa Janne Andersson.

Tamm kör för fullt
Vad gäller de fortfarande skadade spelarna fanns inte Imad Khalili närvarande på Parken denna fredag. Däremot körde Bobbie Friberg da Cruz och Viktor Rönneklev på ganska bra vid sidan av. Janne Andersson tror att alla tre ska kunna ingå i den kollektiva träningen nästa vecka.

- Imad har kört lite med boll. Med hans skadebakgrund vill vi inte att han ska gå med förrän man är säker fullt ut. Bobbie har haft lite smågrejer på vägen, men de som kör rehab tränar nästan mer än vad de andra gör. Det är ingen längre skadeperiod kvar för någon av dem.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marcus Langbrandt