Lika bra SM av FKK i år

Finspångs KK satte en fin punkt på SM-veckan i kanot.

FKK avslutade SM i Hofors med sex medaljer - och 24 totalt under veckan.

- Samma fantastiska antal som i Luleå 2010, säger Dag Hellström.

18 juli 2011 03:00

SM-veckan i Hofors har onekligen präglats av ett medaljregn över Finspång, men även över Bråviken.

Den avslutande dagen blev precis som de övriga tävlingsdagarna positiv.

FKK avslutade kanot-SM med att paddla hem sex medaljer - tre guld och tre silver.

- Medaljsummeringen stannar på samma fantastiska antal som i Luleå 2010, 24 stycken totalt. Valörerna var dock ädlare i år med tio guld, sju silver och sju brons, säger FKK:s Dag Hellström.

Storslam
I lördags vann damjuniorerna K4 200 meter och stafetten på K1 4x200 meter och har därmed tagit hem samtliga titlar för "fyramannalag" i D 18-klassen.

Storslam blev det även i H 14-klassen. Jesper Melvinger och Morgan Larsson avslutade med guld på K2 200 meter och har därmed vunnit både 500 meter, 2 500 meter och 200 meter.

I D 22 blev det silver för Loe Hellström och Anna Roger på K2 200 meter. I samma final slutade Jennie Halvarsson och Frida Eriksson femma.

Roger, Halvarsson, Hellström och Eriksson paddlade även hem ett silver på stafetten 4x200 meter. De två förstnämnda blev tvåa även på K2 5 000 meter.

Positiva besked
Under lördagen fick FKK även beskedet att juniorernas förbundskapten Laszlo Varga har tagit ut Joakim Lindberg och Klara Hellström att representera Sverige på NM i Jönköping 13-14 augusti.

För Bråvikens del avslutades SM utan några medaljer. På K4 200 meter och K1 4x200 meter blev det en sjätte- respektive en femteplats för killarna.

Totalt sett har tävlingarna i Hofors ändå gått över förväntan med tio medaljer, precis lika många som i fjol.

- För fem av våra sex tävlande är det första gången i respektive åldersklass, så med tanke på det är det långt över mina förväntningar. Annars brukar det oftast handla om att se och lära, säger Bråvikens Robert Svensson.

BKK:are i landslag
Störst framsteg har Anna Möller tagit.

- Ett fantastiskt bra SM. Hennes utveckling sedan januari har nästan gått lodrätt uppåt, säger Svensson.

Bråviken blev dessutom femte bästa SM-klubb, en placering sämre än Finspång. Vann gjorde Luleå före Vaxholm och Lidköping.

Precis som för FKK:s del har Bråviken kanotister med på NM i Jönköping i augusti. På juniorsidan handlar det om Jessica Andrée och Emil Svensson, medan Jens Torstensson och Andreas Edhag finns med på ungdomssidan.

Svensson och Andrée är dessutom uttagna i maratonlandslaget som paddlar EM i franska Dijon kommande helg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Adamsson