ÅFF tvingas släppa minst tre spelare

I och med söndagens degradering ned till superettan för Åtvidabergs FF tvingas klubben till en del förändringar i spelartruppen.

 

- Glenn Roberts, Paulus Roiha och Jesper Arvidsson kommer alla att försvinna, avslöjar sportchefen Mats "Tott" Karlsson.

12 november 2010 03:00
Kostnaderna för de här spelarna är helt enkelt för stora.

 

- Roberts har vi bara haft på lån från Ålesund. Rohia har ju spelat hela året medan vi haft Jesper på lån från Elfsborg under flera år. Elfsborg vill nu sälja honom, men vi har inte de pengarna, förklarar "Tott".

 

Många under kontrakt
Annars sitter ÅFF i en ganska bra kostym när det gäller truppen. 80 procent av spelarna sitter på kontrakt.

 

- Vi räknar med att få banta truppen från 26 till 22 spelare. Några nya namn vill vi få in, dessutom vill vi fortsätta att på plocka upp talanger från vårt fotbollsgymnasium, fortsätter "Tott".

 

 

Hur blir det med Kristian "Pligg" Bergströms framtid i klubben?

 

- Här väntar vi svar. "Pligg" har fått ett kontraktsförslag gällande ett år. Vi tycker att han är jäkla duktig att underhålla sin kropp och fortfarande har massor av kunnande som vi vill dra nytta av. Någon långbänk kommer vi dock inte att dra det

 

här i, vi vill ha ett ganska omgående svar från "Pligg", förklarar "Tott".

 

Har IFK Norrköping hör sig för om Erik Moberg?

 

- Nej, vi har inget hört. Erik har kontrakt nästa år också med oss.

 

Degraderingen i söndags kändes oerhört tung, "som ett slag nacken" som "Tott" uttrycker det.

 

Inte oroliga
- Samtidigt har vi byggt upp en trupp och en organisation som gör att vi inte behöver vara oroliga för framtiden. Vi kommer även att visa på ett par miljoner kronor i vinst det här verksamhetsåret.

 

Men spel i superettan kommer att ge mellan 4-6 miljoner kronor mindre i intäkter?

 

- Det stämmer men samtidigt hoppas jag att vi byggt upp en sponsorverksamhet där jag tror många följer med oss nästa år i superettan.

 

ÅFF:s avancemang till i allvenskan i fjol efter 28 års frånvaro verkar fått hela samhället att engagera sig i fotbollen igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!