Föreningen har funnits sedan början av pandemin men lämnade gymanläggningen på Lindövägen när drömerbjudandet dök upp – att hyra in sig mitt i stan, på Trädgårdgatan – i Latino Teaters tidigare lokaler.
Ytorna är generösa.
En 100 kvadratmeter stor studio, högt i tak, med upphöjd scen, läktare för publik och där golvet pryds av fiskbensmönstrad ekparkett.
Lokalerna har även en mindre träningssal, ett fullt utrustat kök och ett rum där planer finns att förvandla till en musikstudio.
Bara en viktig detalj fattas när Sporten är där – eleverna.
– Vi öppnar 26 februari, berättar Cathrine Andersson som driver dansskolan tillsammans med Bianca Högberg.
De har drygt 120 barn och ungdomar, från tre år upp till och med 15, på kurserna som omfattar bland annat disco, hip hop, street, showdans och cheerleading.
Salsa för vuxna finns också på programmet men den stilen lämnar de åt sin chilenske kollega, Alejandro Villanueva – som också står för hyreskontraktet.
– Passionen, kontakten med musiken, med danspartnern. Därför är salsa så härligt, säger mannen som samlat på sig 500 vinylskivor med endast salsamusik för att få inspiration.
58-åriga Cathrine Andersson är en stor dansprofil, långt mer känd än för de frälsta i Norrköping.
Hon har vunnit VM-guld som proffs, EM som amatör och kan också räkna in nio SM-guld.
Trebarnsmamman som växte upp i Vilbergen har också drivit dans- och balettskolor i London, Miami och Stavanger. En av hennes goda vänner, och samarbetspartners, från tiden i England är Let´s Dance-Tony Irving.
– Jag fick erbjudande om att sitta i Let´s Dance-juryn men när jag blev mamma igen vid 50 års ålder blev det aldrig aktuellt, skrattar Cathrine som födde sonen Vincent och också har två vuxna barn.
Trots alla meriterna från dansgolvet är det andra värden som går först för Dance Star Studio.
Någon tävlingsverksamhet existerar inte, men alla grupper avslutar kursterminen med en uppvisning.
Cathrine Anderssons ambition är att flickorna och pojkarna ska lära sig dansa – och också växa som personer.
– Det viktigaste, viktigaste för mig är att de har jätteroligt när de dansar och kan se sig själva och de andra i spegeln. Alla är olika och det måste barnen acceptera. Det försöker jag lära dem. Jag vill att de ska lämna med stärkt självförtroende, god självkänsla och att de visar respekt för varandra.
Hon är övertygad om att dansen har stort inflytande på deltagarna även efteråt.
– De här 45–50 minuterna gör att de klarar vardagen utanför danslokalen på ett helt annat sätt. Det är väldigt många rörda föräldrar som hör av sig. Minns ju själv hur det var, jag dansade för att det var roligt. Medan min (tävlings)partner hade prestationsångest och tvingades gå hos en idrottspsykolog byggde jag upp mitt eget självförtroende. Går man ut till tävling i vit klänning och högklackat så måste man tycka om sig själv.
Cathrine Andersson låter stolt när hon berättar:
–Det var en kille som tidigare vägrat att vara med på uppvisning vid en tidigare dansskola, och mamman förklarade för att han inte gillade kroppsberöring och troligen inte ville vara med nu heller. Det hade inte hänt på de åtta år han haft lektioner. Men den här gången ledde han själv in sin mamma, torkade hennes tårar och kastade sig runt halsen på mig. Att se det självförtroendet växa från ingenting och nå dit betydde mycket mer än danskurspengen man fick in.
Förhoppningen är att växa i de nya lokalerna.
– Just nu kör vi alla pass under en veckodag, men målet är att utöka verksamheten så småningom, säger Cathrine Andersson som till vardags också driver en restaurang i Norrköping.