Efter 15 år är Ekström tillbaka i rally-VM

Rallycrossvärldsmästaren och den tvåfaldiga DTM-mästaren Mattias Ekström sätter sig nu i en rallybil igen, i VM-rallyt i Finland den 26–28 februari.

Mattias Ekström. Arkivbild.

Mattias Ekström. Arkivbild.

Foto: Pavel Koubek/TT

Bilsport2021-02-11 12:43

Det var 15 år sedan senast som 42-åringen körde i rally-VM, därefter har det mest varit banracing i Tyskland (STCC och DTM) och rallycross för hans del. Ekström vann VM-serien i rallycross 2016.

”Rally har varit en livslång passion för mig och att köra Arctic Rally Finland är en punkt på min bucket-list som jag nu kan bocka av", säger Ekström i ett pressmeddelande.

"2021 har jag dedikerat till Extreme E-serien, som kräver väldigt varierad kunskap och förmågan att köra på olika underlag. Arctic Rally Finland är ett perfekt event för mig för att hålla mig i form. Att köra hundratals kilometer på is och snö, och även återuppleva min passion för rally."

Ekströms senaste tävling var Dakarrallyt i Saudiarabien i januari. Då hade han med sig Emil Bergkvist, före detta juniorvärldsmästare i rally, som kartläsare. Bergström ska även vara kartläsare i rallyt i trakterna kring Rovaniemi. Ekström ska köra en Skoda i WRC3-klassen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!