Beskedet– trotjänaren lägger av

Slutfunderat och slutspelat.

Joakim Petersson har gjort sitt på isen – men kan ändå bli kvar i Vita Hästen.

– Vi tittar på att hitta en roll, avslöjar Fredrik Jensen.

7 maj 2015 19:16

Tio raka A-lagssäsonger i Vita Hästens tröja. 422 seriematcher. 42 mål.

Nu är det över.

Joakim Petersson har bestämt sig.

SHL-kvalet mot Modo fick sätta punkt för lång och trogen tjänst.

Det blir ingen mer ishockey. Karriären är över.

– Det stämmer att Jocke meddelat oss att han inte kommer spela nästa säsong, bekräftar Fredrik Jensen, Hästens VD.

Vita Hästen erbjöd 27–åringen en förlängning men den civila situationen gör det svårt att få ihop med en allsvensk satsning.

Eller det har nått en punkt när det är omöjligt. Vita Hästen skruvar upp träningsdosen ytterligare till nästa säsong och skärper kraven i ett led för att bli en etablerad allsvensk klubb.

– Du skulle se min hög på skrivbordet. Det kommer hela tiden tillbaka till att jag ska orka träna och jobba, sa Petersson till Folkbladet för ett par veckor sedan.

Då var han i valet och kvalet.

Vägde om det var möjligt att spela vidare och samtidigt fortsätta att arbeta på familjeföretaget.

– Jag har ett ansvar mot kunder, arbetsgivare och leverantörer att prestera här med. Det finns möjligheter för mig att utvecklas på familjeföretaget och få en större roll. Det är sånt som jag måste väga in också, sa backen vidare.

Tidigare meddelade Linus Näsström att han gjort sitt i Vita Hästen. "Näsa" skulle, precis som Petersson, få ett snärjigt schema med jobb, familj och hockey.

Vita Hästen står utan två starka lokala namn i truppen.

– Jockes jobbsituation i kombination med ökad träningsmängd var omöjlig att få ihop. Inget konstigt alls men givetvis tråkigt då Jocke har ett ett mycket stort Hästenhjärta och är en omtyckt spelare och person som betytt mycket för klubben, fortsätter Jensen.

Klubben vill inte helt klippa banden med Petersson. Fredrik Jensen avslöjar att det finns planer på att försöka säkra upp ett sätt att behålla honom inom föreningen på något sätt.

– Vi tittar på att hitta en roll åt Jocke i Vita Hästen framöver, meddelar Jensen.

Hänt i Vita Hästen

In: Joachim Nermark (center, Asplöven), Daniel Josefsson (back, Leksands IF) och Erik Olsson (forward, Mariestad), Simon Löf (back, Södertälje), Victor Crus Rydberg (center, Plymouth Whalers).

Ut:Henrik Tegel (klubb ej klar), Wilhelm Westlund (tillbaka i Djurgården efter lån), Joakim Strandberg (Kristianstad), Linus Näsström (slutar), Joakim Petersson (slutar).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung