Bekräftar: Han nobbade Malmö FF

Malmö FF var länge med i bilden. Det blev IFK Norrköping. "Det här känns som rätt beslut", säger Kevin Alvarez, 22.

22 februari 2019 15:40

Fyraårskontraktet är påskrivet. En intensivkurs i svenska redan igång.

IFK Norrköpings sista (?) nyförvärv inför den allsvenska starten heter Kevin Alvarez och ser till att göra ett redan spännande transferfönster ännu mer lovande.

Det sparades inte på lovorden under presentationen på presskonferensen där 22-åringen avslöjade att Malmö FF också var ute efter hans namnteckning.

– Ja, men det här känns som rätt beslut. Alla är välkomnande, säger landslagsmannen från Honduras via tolken Ian Smith.

Varför IFK?

– Bra spelare behöver stora utmaningar och vara i bra lag. Norrköping slåss om guldet. Jag blev glad när jag fick veta att den här chansen fanns.

Alvarez beskrivs som en kraftfull spelare, bäst lämpad att spela på högerkanten eller till vänster. Han kan även kastas in som mittback om det skulle behövas.

– Jag försöker ha balans i mitt spel. Defensivt är jag stark men tvekar inte att gå framåt om chansen finns, fortsätter IFK-förvärvet.

Scouten Stig Torbjörnsen fastnade stenhårt för Alvarez under spaningarna i Sydamerika.

Costaricanska FC Moravia är senaste klubbtillhörigheten men Alvarez har mestadels spelat för Club Deportivo Olimpia i hemlandet.

– När det kom upp att vi hade chansen att klara av transfern kunde vi inte säga nej. En alldeles fantastisk spelare, säger Jens Gustafsson.

Med den meritlistan och de lovorden kan det inte ha blivit en billig affär?

– Peters (Hunt, ordföranden) fråga, passar IFK-managern vidare.

Hunt:

– Att värva in en sådan spelare som Kevin, det är inte billigt. Men vi ser en potential att kunna utveckla Kevin vidare och som Jens säger - vi kunde inte tacka nej. I synnerhet när vi vet att en och annan fotbollsklubb också varit ute efter honom.

Med Christoffer Nyman, Sead Haksabanovic och Rasmus Lauritsen klara sedan tidigare är "Peking" väl rustat att kasta sig in i allsvenskt spel.

Haksabanovic placerades ett tag i AIK men hamnade på Östgötaporten. Malmö FF drog i Alvarez men IFK Norrköping blev valet.

– Vi springer inte efter alla spelare som Malmö och AIK springer efter. Vi gör vår bedömning efter vad vi tycker är rätt för IFK, men det är klart att det säger lite om vår ställning. Det vill jag nog påstå. Att spelarna hamnar här är en fjäder i hatten för vad vi åstadkommit tidigare, menar Jens Gustafsson.

Med Alvarez sväller IFK-truppen ytterligare och det saknas inte direkt alternativ till höger på mittfältet. Ian Smith, Erik Lindell och Alfons Sampsted vill alla ha speltid på samma position.

Konkurrensen tilltar med Alvarez.

– Truppens storlek är en del av vår utveckling som förening. Dels att vi ska kunna tävla bra i allsvenskan och göra en bättre i Europa. Då krävs det här. Det finns ingen annan väg att gå, säger Jens Gustafsson.

Pekings nyförvärv

Christoffer Nyman, anfallare Eintracht Braunschweig.

Sead Haksabanovic, mittfältare (lån) West Ham.

Rasmus Lauritsen, försvarare Veijle.

Kevin Alvarez, back/mittfältare, FC Moravia (Costa Rica).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung