Dolphins lyckades inte upprepa bedriften från Baku. I returmötet fick man ge sig mot azerbajdzjanska Sabah med åtta poängs marginal, 75–83.
– Skillnaden mot svenska ligan är stor. Man kan knuffas ännu mer, det är mycket mer fysiskt. Domarna tillåter mer. Det är hög nivå på vad som är foul och inte. Det går snabbare. Allt är bara några steg uppåt, säger Nathan Dawit.
Två segrar på sex gruppspelsmatcher i FIBA Europe Cup är emellertid starka papper för en svensk klubb.
Nathan Dawit har varit med och på nära håll sett lagets framsteg mot internationellt motstånd de senaste åren.
– Vi har inte vunnit två matcher i gruppen under åren jag varit här. Det är ett steg framåt. Men vi vill ju vidare. Vi är inte bara här för att komma till gruppen. Vi är här för att vinna, annat är slöseri, säger Dawit.
Första säsongen i Europa under din tid här var ni snällare mot varandra på det planet?
– Ja, precis. Vi vill vinna så mycket som det går. Nu får vi fokusera på ligan.
Mikko Riipinen ser också en annan inställning hos Dolphins i år. Förväntningarna är högre ställda. Den här gången konstaterade han att skyttet inte var bra nog mot Sabah, och att man bjöd på för många turnovers.
– Det är ingen hedersam förlust. Men det är ett bra kliv framåt för att vara en förlust i Europa. Det är jämnt, vi är där, vi känner oss hemma på den här nivån, säger Mikko Riipinen.
Dolphins-coachen identifierar en faktor som blir viktig om Dolphins ska kunna utmana större drakar på ett ännu bättre sätt.
Ekonomin.
– Alla lag som har kommit hit har haft med sig 20 personer. Vi åker på bortamatcher med 13. Det är där vi är. Jag är jättestolt att vi kan tävla med de förutsättningarna. Men om man ska prata nästa steg behöver vi kanske ha med oss våra fysios och så där. Sen säger inte jag att det behöver bli så, det beror på vad Dolphins har för vision, men nu har vi gjort så mycket vi kan med det vi har, tycker jag, säger Mikko Riipinen.
Hur mycket kan ni ta med er från Europasejouren till resten av den svenska säsongen?
– Mycket. Nummer ett är det täta schemat. Vi lär oss att hantera det. Nummer två är de taktiska bitarna. Klart det finns andra influenser från Grekland, Belgien, Azerbajdzjan med hur man spelar. Klart vi ser saker och ser vad vi kan sno. Sen är det ett lite annorlunda spel i Sverige vad gäller intensiteten. Det går inte att kopiera rakt av.