Smitta hos Dolphins motståndare – ställer in match

Misstanke om covid-19 i Köpings trupp. Då ställs fredagsmatchen mot Dolphins in. "Bättre att det säkra före det osäkra", resonerar Mikko Riipinen.

Tim Schüberg.

Tim Schüberg.

Foto: David Iwung

Basket2020-10-02 15:42

Andra träningsmatchen inför ligastarten var tänkt att spelas på fredagskvällen – men Norrköping Dolphins åker inte till Köping för att möta fjolårets succélag.

Ett par timmar innan avfärd meddelade Köping att de har ett misstänkt coronafall i truppen och klubben har dessutom en person i sin direkta närhet bekräftad med covid-19, uppger Dolphins på sin hemsida. 

– Vi förstår självklart allvaret, men vill inte göra en höna av en fjäder eller överdramatisera situationen. Det är bättre att de det säkra före det osäkra. Adam Ramstedt hade stukad fot och vi hade inte tänkt spela Kamau Stokes eller Terry Larrier ikväll (fredag). Det hade blivit för mycket med två matcher på två dagar för deras del, säger Mikko Riipinen om de omkastade planerna. 

Tanken var att fredagens match mot Köping skulle varit den första i den miniturnering som Dolphins tackat ja till. 

Det blir match mot Borås, i Köping, under lördagen. 

– På ett sätt är det tråkigt att vi inte fick matchen när vi skulle testat det taktiska mot Köping. Mot Borås får vi fokusera mer på hur vi reagerar mer generellt. Dialogen med Köping har varit bra hela vägen. Det var ett ganska enkelt beslut att ta efter allt, fortsätter Riipinen. 

Efter den inställda träningsmatchen klämde Dolphins i stället in ett träningspass. Terry Larrier och Kamau Stokes är tänkta att spela mot Borås. 

Felix Terins.
Felix Terins.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!