Så mycket fick Dolphins herrar av stödpaketet

Dolphins herrlag har fått besked om vilken summa de får i statligt stöd: 420 000 kronor. "Vi är nöjda", säger ordföranden David Bergström.

David Bergström, ordförande i Dolphins.

David Bergström, ordförande i Dolphins.

Foto: Leif Hallberg/Arkivbild

Basket2020-11-24 18:20

Det dimper ner besked till alla olika klubbar i alla olika idrotter den här veckan.

Under tisdagseftermiddagen väntade Dolphins fortfarande på besked angående damlaget. David Bergström hade dock fått reda på vad beloppet landade på för herrlaget.

420 000 kronor.

– Vi är tacksamma för vad vi får. Pandemin slår hårt mot alla. Man vill alltid ha mer, men vi är nöjda. Summan baseras ju på hur intäkterna var förra säsongen under hösten. Då hade vi ökat vårt publiksnitt med runt 300 personer, så det här kunde ha varit värre för oss, säger David Bergström.

På frågan om hur Dolphins som förening mår just nu svarar Bergström att den är i balans.

– Vi permitterade personal tidigt i våras och började jobba med att sänka kostnaderna på flera håll. Det var viktigt. Samtidigt blev det tuffa smällar när vi blev av med intäkter från cuper, mässor och andra evenemang i arenan. Men att vi inte slog på stora trumman inför den här säsongen är betydelsefullt, säger David Bergström.

I somras betalade staten också ut stöd till basketklubbarna. Dolphinsherrarna fick då 220 000 kronor, medan damernas belopp låg på 47 000.

Vita Hästen fick 1,2 miljoner kronor i sitt stöd och IFK Norrköping kunde ta emot 4,9 miljoner.

Karta: Stadium arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!