Östersund sköt sönder Dolphins: "Vi lät dem skjuta"

Dolphins visste om Östersunds starka skytte. Ändå kunde man inte få stopp på det. "Vi måste vara bättre", sa besvikne coachen Kevin Taylor Lundgren.

Jaelyn Brown satte 20 poäng för Dolphins.

Jaelyn Brown satte 20 poäng för Dolphins.

Foto: Tim Södergren

Basket2021-11-26 20:11

95–83 för Östersund sved i bortamatchen. Efter den långa resan stod inte Dolphins emot alls och släppte till alldeles för mycket bakåt. 

– En fantastiskt dålig match av oss även om jag inte ska ta bort något från dem. De gjorde det bra, sa Kevin Taylor Lundgren.

De sköt 61 procent på "treorna" bland annat ...

– Ja, de är det bäst skjutande laget i ligan men det visste vi om. Ändå var vi inte mentalt där, vi lät dem skjuta. Jag vet inte om det var den långa resan som satt i benen men vi måste vara bättre. Vi får utvärdera vi ledare om vi kunde gjort något annorlunda för att få tjejerna bättre förberedda. 

Östersund ledde i stort sett hela matchen även om det aldrig drog iväg. 

– De vann sista perioden med fyra poäng men det vann egentligen alla perioder med lika mycket. Vi var där men aldrig riktigt nära. Så kändes det. Det var alltid en barriär att ta sig över, fortsatte Kevin Taylor Lundgren som hade sina bästa poängplockare i Jaelyn Brown och Akienreh Johnson på 20 vardera.

I det täta spelschemat behöver Dolphins släppa och gå vidare ganska snabbt.

– Så är det ju. Vi har en jätteviktig match mot Luleå nästa vecka och en ny viktig match mot Visby nästa lördag. Då måste vi vara betydligt bättre än i den här matchen.

Matchfakta

Östersund–Dolphins 9583

Poäng, Dolphins: Jaelyn Brown 20, Akienreh Johnson 20, Kate Oliver 15, Anna Lundquist 12, Taylor Murray 7, Matilda Åhlberg 5, Rakel Gyberg 4.

 Akienreh Johnson.
Akienreh Johnson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!