Hon är Dolphins nya tränare: "Beredd att jobba hårt"

Det blev någon skada och huvudsmäll för mycket under egna karriären. Nu byter Elsa Landberg, 25, matchlinnet mot coachkostymen. "Jag är beredd att jobba hårt", säger Dolphins nya tränare.

Ny coachröst. Elsa Landberg kommer att assistera Kevin Taylor Lundgren.

Ny coachröst. Elsa Landberg kommer att assistera Kevin Taylor Lundgren.

Foto: Christer Gustafson

Basket2021-09-08 10:21

Känner ni igen namnet på Dolphins nya assisterande tränare kan anledningen vara att Elsa Landberg och Dolphins skarpskytt, Anna Lundquist, fått uppmärksamhet för projektet Bounce Together som de driver tillsammans för ungdomar och barn i Nigeria.

Nu kliver stockholmstjejen in i Stadium Arena för en ledarroll i Dolphins och ersätter spanjoren Alvaro Sanchez som flyttat hem.

– Den här möjligheten dyker inte upp så ofta, säger Landberg om beslutet att byta bana inom basketen. 

Skolad i Alvik, den enda svenska klubb hon representerat före flytten till Dolphins, fortsatte Landberg med collegespel i Florida under fyra år och kommer närmast från en proffssejour i England.

Det har inte varit någon smärtfri eller friktionsfri karriär.

– Korsband, menisk och ett par smällar mot huvudet. Jag tycker fortfarande det är kul att spela, men det blev någon smäll för mycket, menar Landberg som var och tränade med Dolphins i somras.

När samtalet med Kevin Tayor Lundgren växlade in på att ta plats på coachbänken växte det fram ett intresse som mynnade ut i ett kontrakt som assisterande.

– Vad jag kommer bidra med? Jag kommer vara tillgänglig och engagerad. Det finns en bra "staff" här med fina förutsättningar runtomkring. Jag gillar att spela en snabb basket, vilket vi kommer spela. Jag tycker om att se folk utvecklas och få självförtroende, säger Elsa Landberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!