Dolphins-talangen imponerade så in i Norden

Bäst i Norden. Med en Dolphins-talang i en av huvudrollerna.

Hanna Kajevic, som ligadebutersde som 16-åring, spelade en av huvudrollerna under Nordska mästerskapet som Sverige vann.

Basket2023-06-23 12:37

Sverige vann samtliga fem matcher i turneringen som spelades på hemmaplan i Täljehallen, inklusive finalen mot Finland. Inför 300 åskådare vann det blågula laget med 80–75.

I finalmatchen var det tre av svenskorna som dominerade stort, Tiffany Barbosa, Tilda Trygger och Hanna Kajevic.

RIG Luleå-duon Barbosa och Trygger stod för 27 respektive 18 poäng och Tilda Trygger rev också åt sig sju returer. Hanna Kajevics statistik var mer imponerande än den 30 centimeter (!) längre lagkamraten. Den 17-åriga Dolphins-guarden tog nämligen åtta returer – och svarade för hela tio assists i matchen på sina 26 minuter.

Hennes 49 poäng totalt slogs bara av sammanlagt tolv av de nordiska ländernas spelare.

Närmast väntar EM i Bulgariens huvudstad Sofia, 30 juni–9 juli. Det är andra divisionens nationer som gör upp där.

Under den gångna säsongen fick Hanna Kajevic debutera i både cupen och ligan för Norrköping Dolphins.

– Det är fart på henne. Ruskigt snabb. Det är så kul att se en ung tjej komma upp och ta för sig på det sättet, sa lagkamraten Rakel Gyberg efter Hannas insats mot Mark i ligan.