Det har inte varit någon rolig start för Assyriska i division 2. Två poäng och jumbo var inte den inledning som klubben hade kalkylerat med.

Nu släpps Ignatius Malki till Smedby.

– Ja, vi är överens om att gå skilda vägar, bekräftar sportchefen Sargon Akcan.

Artikelbild

| Till Smedbytränaren Jan Melles stora glädje.

Och fortsätter:

– "Igge" är en fantastisk spelare men han har varit hos oss länge nu och förhoppningen är att han ska hitta en nytändning. Det är ett beslut som är bäst för båda parter.

Smedby som plockade sin första trepoängare förra helgen (3–1 mot IFK Motala) hoppas att det var början på klättringen uppåt och får nu ny energi med en erkänt skicklig offensiv spets.

– Igge är en målgörare som höjer kravbilden. Han säger själv att han vill vara en vägvisare och hjälpa de yngre. Vi sa att vi var nöjda med truppen och har haft som policy att inte värva men när det här dök upp var det bara att slå till. Det är spelaren som vänt sig till oss, säger Smedbys tränare, Jan Melle.

Som haft Malki som spelare under sin tid i Assyriska.

– Vi har en bra relation och det har gått smidigt att komma överens med Assyriska. Tidigare har det varit lite frostigt mellan klubbarna men nu känns det som vi skriver ett nytt kapitel, fortsätter Melle.

Malki får debutera för Smedby 12 juni, 30 dagar efter han spelade match med sin föregående klubb.

Sargon Akcan som fyllt på truppen med målvakten Joel Sundell avslöjar att Armando Ibrakovic är på väg mot comeback.

– Han har redan lyft gruppen de pass han har varit med. Det är i centrallinjen vi har saknat en ledare, säger Akcan.

Hadi Wahedi är på gång efter sin korsbandsskada och Ninib Nison kan snart räknas in i truppen igen när han återvänder från studier i Bulgarien.

– Sen skulle jag ljuga om jag sa att jag inte kollar marknaden. Jag tycker vi har en bra trupp men den är lite felbalanserad, det känns som vi behöver stärka upp längre ned i banan. Det kan bli aktuellt med rockader, aviserar Sargon Akcan.