Missarna.
Vill man vara elak kan man skriva att allt var som vanligt när IFK Norrköping tog emot Halmstad igår kväll.
"Peking" förlorade med 0-3 - och hade ett enda skott på mål.
- Vi är inte tillräckligt bra, sa lagkaptenen Thomas Olsson uppriktigt.

Hur kunde jag? Patrik Jönsson visar förtvivlan efter sin nick, som smet över Halmstads mål. IFK Norrköping förlorade mot HBK med 3-0 och det var den andra raka förlusten med de siffrorna. FOTO: ANITA KJELLBERG

Sport2001-10-02 00:00
Den lilla portion självförtroende laget hade inför HBK-matchen var förmodligen borta efter 90 minuters krampfotboll på "Parken".
Spelarna såg i alla fall håglösa och tillintetgjorda ut efter ännu en solklar förlust.
Snabbt lämnade man omklädningsrummet. Det här med fotboll verkar inte vara kul längre.

<b>Inget positivt</b>
- Man har inte längre dom där positiva känslorna inför match. Det känns tungt i veckorna. Pressen är jobbig, menade Thomas Olsson.
Och då talade han förstås inte om massmedia.
Ändå är rubrikerna förstås kolsvarta efter måste-matchen igår.
Norrköping började i och för sig lovande, första tjugo minuterna var riktigt hyfsade.
Fast det är samtidigt svårt att göra mål när bollarna så sällan hamnar inom målramen.
Nye polacken Dawid Banaczek bjöd på ett mindre trollerinummer, men till vilken nytta när volleyskottet ändå hamnade utanför Håkan Svenssons högra stolpe?
Thomas Olsson krutade på från nära håll. Bollen hamnade... halvmetern utanför.
- Bedrövligt att vi inte kunde träffa mål. Att vi bara hade ett skott på mål säger det mesta om vår precision i avslutningarna, kritiserade tränaren Tor-Arne Fredheim.

<b>Lätta mål för HBK</b>
Halmstad är ett topplag och som sådant behövde man inte anstränga sig särskilt mycket. Målen kom ju ändå.
I 22:a minuten la Mikael Nilsson fram en vacker genomskärare till Stefan Selakovic som sprintade sig fri och sköt 0-1.
Det såg enkelt ut.
IFK hade ett enda skott på mål i matchen, men Thomas Olssons "bakåtpass" till Håkan Svensson var minsann inte mycket att hurra för.
Efter paus blev IFK-spelet än mer krystat. Uppspelen var enkelspåriga, Joel Borgstrand och hans kamrater i HBK-försvaret nickade lätt bort alla bollar i och omkring straffområdet. Det måste känts hopplöst för anfallsduon Banaczek och Jonas Wallerstedt.
Hallänningarna kontrollerade matchen och gjorde ytterligare två mål. Martin Ekström snuvade IFK:s offsidefälla och tryckte in 0-2 en kvart före full tid och i näst sista minuten gjorde banans bäste spelare, Mikael Nilsson, 0-3 på en läcker halvvolley.
Norrköping hade några möjligheter men nickade (Patrik Jönsson) eller sköt (Jonas Wallerstedt) över från nära håll.
- Det såg ut lite som i tidigare matcher, tyckte Mikael Blomberg som inte alls verkade trivas som högerback.
- Jag är inte nöjd med min insats, men å andra sidan har jag bara varit back på de två senaste träningarna.

<B>? Hur ska ni rädda kontrakt?</B>
- Vi måste kriga. Det finns ingen anledning att försöka lira ut Helsingborg borta i nästa omgång. Vi borde spela som mot AIK och Djurgården, ansåg "Blomma".
Själv får han inte vara med, den tuffe sörmlänningen drog på sig sin sjunde (!) varning för säsongen och är avstängd för tredje gången.
Thomas Olsson kommer däremot vara med på Olympia, men han låter inte särskilt hoppfull om nödvändiga poäng.
- I dag kändes det inte som vi var nära poäng. Vi hade varken moralisk kraft eller kunnande. Det var samma typ av match som i Sundsvall senast.
IFK Norrköping har misslyckats med att göra mål i de tre senaste matcherna mot Örgryte, Sunndsvall och Halmstad.
Missade kostade tre poäng igår.
Tyvärr talar också mycket för att man missar allsvenskt spel nästa säsong.
MATCHFAKTA
<B>IFK Norrköping-Halmstads BK 0-3 (0-1)</B>
Målen: 0-1 (22) Stefan Selakovic, 0-2 (73) Martin Ekström, 0-3 (89) Mikael Nilsson.
Varning, Norrköping: Mikael Blomberg.
Domare: Miro Ukalovic, Hisings Kärra.
Publik: 6 432.
Norrköping: Eddie Gustafsson - Mikael Blomberg, Fredrik Bild, Patrik Kieback, Mathias Florén - Alexander Östlund (Patrik Jönsson 66), Thomas Olsson, Mattias Östberg (Joe Spiteri 79), Kristian Bergström - Jonas Wallerstedt, Dawid Banaczek.
Halmstad: Håkan Svensson - Stefan Vennberg, Joel Borgstrand, Tommy Jönsson, Fredrik Andersson - Mikael Nilsson, Torbjörn Arvidsson, Petter Hansson (Martin Ekström 37), Björn Carlsson - Stefan Selakovic, Henrik Bertilsson (Robert Andersson 67).