"Vi ska till slutspel"

FINSPÅNG
Finspångs IBK tog en oerhört viktig seger i jakten på en slutspelsplats när laget vann med 5-2 (2-1, 2-0, 1-1) mot IBK Dalen på hemmaplan. Kalle Ramlöv bidrog starkt till segern med sina tre mål.
- Hela laget visar en härlig lagmoral och nu ska vi ta den sista slutspelsplatsen, säger Kalle Ramlöv.

Finspångs IBK vann den viktiga hemmamatchen mot Dalen och nu tror optimisterna på SM-slutspel för Fibk. FOTO: TITTI OLOVSSON

Sport2003-01-27 00:00
Det var Dalen som inledde bäst och tog ledningen efter 4.11 genom Jerker Lundberg. Fibk kvitterade omgående till 1-1 genom Henrik Johansson. Sedan var det Finspång som dominerade spelmässigt och hade flera fina möjligheter att ta ledningen.
Hemmalaget fick till slut utdelning på sitt spelövertag då Kalle Ramlöv gjorde 2-1 när det återstod en minut av perioden på ett tjusigt kanonskott i krysset.

<b>Numerära överlägen</b>
Dalen fick spela med en man mer på plan vid ett par tillfällen i den andra perioden utan att få utdelning. Istället var det Fibk som spelade strålande med en man mindre på plan och vid ett tillfälle höll laget i bollen i över en minut utan att Dalen kunde erövra den.
- Vi spelade riktigt bra i boxplay och det kändes stabilt hela matchen, säger Fibk:s tränare Lars Jedheim.
När Dalen väl fick sina lägen stod allt som oftast Finspångs duktige målvakt Peter Sjögren i vägen.
Fibk fortsatte att vara det mest kreativa laget och det gav resultat i slutet av perioden då Kalle Ramlöv först ökade på till
3-1 efter 17.13. Sedan gjorde samme man även 4-1 i spel fem mot fyra när det återstod en halvminut av perioden då han ännu en gång fick visa sin skottkapacitet

<b>Passar bra</b>
- Det passar mig bra att spela i backpositon på powerplay där jag kan styra spelet och få fina skottlägen, menar Kalle Ramlöv.
I början av slutperioden hade Finspång ett par möjligheter att utöka ledningen. Istället kunde Dalen reducera till 4-2 efter 5.41 genom Peder Bodén på straff. Fibk försökte bevaka sin ledning och satsa på kontringsspel i den tredje perioden. Dalen fick ha ett större bollinnehav, men Fibk var hela tiden farliga i sina anfallskombinationer. Hemmalaget fick även utdelning på sitt fina spel då Fredrik "Tuppen" Johansson ökade på ledningen till 5-2 efter fint förarbete av Johan Ragvald när det återstod nio minuter av matchen. Fibk kontrollerade resten av matchen och kunde se till att laget besegrade Dalen för första gången och tog värdefulla poäng i jakten på den åtråvärda slutspelsplatsen.

<b>Bra match</b>
- Det här var, med tanke på att det var ett bra lag vi mötte, vår bästa match den här säsongen, betonar Lars Jedheim.
I hemmalaget gjorde hela laget en storstilad insats. Tremålsskytten Kalle Ramlöv, målvakten Peter Sjögren, backen Markus Backlund, Fredrik "Tuppen" Johansson och Johan Ragvald höjde sig dock något över mängden.
På onsdag väntar en ny viktig hemmamatch då Jönköping kommer på besök.