Sylvia slarvade bort tre poäng

NORRKÖPING
NORRKÖPING
Valsöndag i landet och kvalsöndag på Bollspelaren.
1?1 mot Brommapojkarna var absolut inte det resultat som Sylvia ville ha med tanke på lagets utsatta läge i superettan.
? Trist att vi inte kunna vinna, tyckte målskytten Niclas Fredriksson.

Niclas Fredriksson gjorde 1–0  för Sylvia, som inte orkade hålla undan för starkt spurtande Brommapojkarna. Här är ”Nicke” i duell med stockholmarnas lagkapten Nicklas Karlsson.
FOTO: NICLAS SANDBERG

Niclas Fredriksson gjorde 1–0 för Sylvia, som inte orkade hålla undan för starkt spurtande Brommapojkarna. Här är ”Nicke” i duell med stockholmarnas lagkapten Nicklas Karlsson. FOTO: NICLAS SANDBERG

Foto:

Sport2002-09-16 00:00
Han har lämnat (tvingats lämna) krisklubben IFK Norrköping för krisklubben Sylvia.
Eller...?
- Njae, så vill jag väl inte se det hela. Tabellmässigt kan man kanske göra jämförelsen, men det är liksom inte samma grej, fortsatte "Nicke" som ju lånats ut från IFK under hösten.
Han såg till att fixa rena drömstarten för ett Sylvia i akut poängbehov. Redan efter två minuter och femton sekunder pangade han in 1-0 på halvvolley.

<b>Ström levererade</b>
Han var själv med om att bygga upp anfallet. Niclas skarvade till Pelle Andersson som passade ut till Lasse Ström på högerkanten. Ströms inlägg hamnade framför fötterna på Fredriksson som inte gav BP-keepern Niklas Westberg Andersson någon chans.
- En bra start, men vi hade behövt få in tvåan också, tyckte Niclas.
Han hade själv de fetaste chanserna i matchen. Skyttekungen Pelle Andersson (13 mål hittills) var inte riktigt på hugget igår, men Niclas var desto mer aktiv.
Särskilt i den andra halvlek, där hemmalaget radade upp fina målmöjligheter i inledningen.
I 50:e minuten drev han bollen framför sig och avslutade med ett markskott som Westberg Andersson med möda lyckades hålla.
Fyra minuter senare var han nära att överlista BP-målisen igen när han fick ett hårt skott på smalbenet. Några sekunder senare var det dags igen, Niclas fick skottläge, men avslutet var alldeles för lamt.
Norrmannen Peder Winsnes fick nästa chans, backen fintade bort BP-försvaret och avslutade med en tåfjutt i ribban.
- Det bästa jag kunde göra i det läget. Synd att den tog i ribban, det var ju så nära, sa Winsnes.

<b>Sylvia tappade</b>
Efter detta tappade Sylvia sitt spelmässiga övertag. Brommapojkarna fick allt mer att säga till om och började mer och mer oroa hemmaförsvaret. Mittfältaren Göran Lundqvist hade första riktiga chansen för stockholmarna men Jakob Tenselius klistrade bollen.
Några minuter senare fick gästerna straff. Kim Bergstrand gick omkull i straffområdet (solklar filmning, hävdade syndaren Michael Cupan) och inhopparen Daniel Didrik la bollen i fel hörn för Tenselius, 1-1.
Jakob hade mycket att göra på slutet och blev faktiskt något av poängräddare.
- Jag hade önskat vi kunde ligga på mer i slutet av matchen. Tråkigt att vi inte kunde vinna. Fram till straffen hade vi bra koll på BP, tyckte han.
Jakob räddade skott från Mikael Rynell och Olof Guterstam, men den allra sista skottet avlossades av Peder Winsnes som fick kalasträff med högern.
Han fick bollen i nät, men dessväre på utsidan av burgaveln. Detta uppfattade dock inte delar av publiken som jublade över det man trodde var 2-1-målet.
- Själv insåg jag rätt tidigt att den inte skulle gå in. Det kändes bara, suckade den sympatiske norrmannen.
Sylvia är kvar under nedflyttningsstrecket men har fortfarande sitt öde i egna händer.
- Men vi måste börja vinna, påpekade Niclas Fredriksson.
Jakob Tenselius och Peder Winsnes sa exakt samma sak.

<b>Ny sits för Hellberg</b>
Tränaren Stefan Hellberg är inte van vid Sylvias trista sits.
- En ny och lite tråkig erfarenhet. Men det kan också bli en rolig sådan och vi grejar det här, sa Hellberg direkt efter matchen.
Han var såaklart missbelåten med insatsen.
- Jag vill se mer vilja. Detta var inte 100-procentigt och det är givet att man tittar i tabellen nu. I dag tappade vi vårt eget spel.

<B>IF Sylvia-Brommapojkarna 1-1 (1-0)</B>
Målen: 1-0 (3) Niclas Fredriksson, 1-1 (70) Daniel Didrik, straff.
Varningar, Sylvia: Michael Cupan (hans åttonde!). BP: Nicklas Karlsson (avstängd nästa match), Kim Bergstrand, Daniel Didrik.
Domare: Mattias Fällström, Härnösand.
Publik: 354.
Sylvia: Jakob Tenselius - Peder Winsnes, Magnus Karlsson, Michael Cupan, Henrik Andersson - Lars Ström, Lars Åkerberg (71), Chay Hews, Fredrik Åström (71) - Niclas Fredriksson, Pär Andersson.
Ersättare: Markus Hansson (71), Jonas Björkholm (71), Simon Dogan, Kristoffer Dyverfeldt, Jonathan Ferm (mv)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!