Stryk mot Tumba - NKIK är nära nedflyttning

NKIK tappade två poäng i kampen om nedflyttning i damernas division 1.
Det blev andra raka förlusten för NKIK, då man föll hemma mot IFK Tumba med 18-30 (7-13).
- Nu blir det en livsviktig match mot Stockholmspolisen på fredag som vi bara måste vinna, säger Pär-Olof Lundin, tränare i NKIK.

Förlust hemma. Mötet med Tumba blev ingen rolig uppgift för Cecilia Dobak Ocsko och hennes kompisar i Norrköping. Foto:Anita Kjellberg

Sport2007-02-12 06:00
Spänningen om vilket lag som ska åka ur division 1 ökar efter att NKIK förlorat hemma mot serietrean IFK Tumba från Stockholm.
Inte nog med det så vann även Stockholmspolisens IF, som just nu ligger under nedflyttningsstrecket men med bara en poäng bakom NKIK.
Hemmalaget hade inte en chans hemma mot topplaget Tumba.
Bortalaget ryckte redan från början. Norrköpingstjejerna försökte hela tiden förstöra för det spelskickliga stockholmslaget.
Lite extra hjälp fick man när Tumbas Ellinor Degernäs, redan efter 17 minuter fick matchstraff efter att tryckt upp händerna i ansiktet på Michaela Lind.
Men i paus ledde Tumba ändå klart med 13-7.
- Vi hänger inte med när de spelar så snabbt, de ställer om direkt när de vinner boll. Vi gör allt för att dra ner på tempot men det räcker inte, säger Pär-Olof Lundin.
Hemmalaget gjorde några bra perioder i andra halvlek och minskade Tumba-ledningen. Med dryga sju minuter kvar gjorde man fyra raka mål, krympte ledningen till sex mål framtill 18-24 och skapade lite spänning i matchen.

Säsongens viktigaste väntar
Fast närmare än så kom hemmalaget aldrig. Tumba var betydligt bättre och kunde lägga i en extra växel och avgöra matchen som till slut blev 18-30.
- Nu var det ju extra tungt att Stockholmspolisen vann i helgen och tog in två poäng på oss, säger Pär-Olof.
Nästa match blir säsongens hittills viktigaste på fredag, då man möter just Stockholmspolisen borta, då är seger ett måste för NKIK-tjejerna.
- Vinner vi inte då har vi ingenting att göra i division 1. Då är det bättre börja om i "tvåan" med våra yngre spelare, avslutar Pär-Olof.
Extra beröm förtjänar Michaela Lind som kommit tillbaka efter skada men spelar medan hon väntar på operationstid för sin skadade armbåge.
Matchfakta
NKIK-IFK Tumba HK 18-30 (7-13)
Målskyttar, NKIK: Anglica Ringdahl 7 mål, Hanna Lekander 3, Cecilia Dobak Ocsko 2, Sandra Carlsson 2, Michaela Lind 2, Teresa Di Luca, Sandra Lexander ett var.
Tumba: Linda Ericsson 9 mål, Linda Gustavsson 7, Sarah Linderoth 4, Annikka Karjalainen 3, Karin Fransson 2, Stina Widman, Akhila Söderberg, Jenny Järeholm, Angelique Källsten, Jessica Svensson ett var.
Domare: Tommy Scott, Torshälla och Andreas Wallin, Eskilstuna.