Skadeproblem hos IFK:s avstängda trio

NORRKÖPING
De gula korten haglade över IFK Norrköpings spelare häromsistens och tre av lagets stjärnor missar måndagsmatchen mot Djurgården på Stockholm Stadion.
"Peking" är allsvenskans mest varnade lag.
- Domarna har blivit petigare, anser IFK-tränaren Tor-Arne Fredheim.

Tor-Arne Fredheim tvingas laborera med sitt IFK-lag till måndagsmatchen mot Djurgården. Tre spelare är nämligen avstängda efter varningar mot Örebro förra helgen.
FOTO:ROBERT SVENSSON

Tor-Arne Fredheim tvingas laborera med sitt IFK-lag till måndagsmatchen mot Djurgården. Tre spelare är nämligen avstängda efter varningar mot Örebro förra helgen. FOTO:ROBERT SVENSSON

Foto:

Sport2001-08-18 00:00
"Darre" håller inte med om att IFK Norrköping - som vann fair play-ligan flera år i rad - börjat sparka på ben i stället för på boll.
Inte heller har det varit särskilt grinigt på plan, hävdar Fredheim.
- Nej, men domarna fick tidigare kritik för att man vara väl slapphänta. Nu har det slagit över lite åt andra sidan i stället.
I Örebro förra helgen varnades inte mindre än fem IFK:are och för trion Patrik Kieback, Thomas Olsson och Mikael Blomberg innebär korten att man missar djurgårdsmatchen på måndag. Även Fredrik Bild och Jonas Bjurström fick syna domare Andreas Kovacs gula kort.

<b>Skött sig bra</b>
- Okej, något kort var kanske utslag av frustration, men totalt sett har spelarna skött sig bra. Vi har visserligen dragit på oss flest varningar av lagen i allsvenskan, men det är ju helt jämnt i den tabellen. Dessutom har vi inte en enda utvisning den här säsongen, påpekar Tor-Arne Fredheim.
Sant, men nu måste han ändå stuva om i startelvan - och hitta ett helt nytt innermittfältspar eftersom Olsson och Blomberg tvingas till ofrivillig vila.
- Det finns flera alterantiv. Vi har ingen uppsjö av mittfältare just nu, men några varianter har vi i alla fall.
Fredheim kommer fundera ytterligare, och IFK tränar både i dag och i morgon, innan han nominerar laget på Stockholm stadion.
Ett inte allt för vågat tips är väl annars att man flyttar ned Jonas Wallerstedt från kedjan till mitten, samt låter Jonas Bjurström spela från start bredvid "Walle".
Kanske.
- Jag säger ingenting, säger Fredheim.
Igår förmiddag tränade IFK på Idrottsparkens östra plan. Läget var då detta i truppen:
Thomas Olsson har ont i benhinnorna och tränade ej.
Mikael Blomberg känner av en skada i baklåret, stod även han över träningen..
Patrik Kieback har värk i höften och vilade.
Mattias Flodström har känningar i ett knä.
Därtill är ju sedan tidigare löftet Patrik Jönsson borta på grund av hjärtbesvär.
- Han ska genföra ett arbets-EKG i slutet av månaden. Sedan får vi se om han kan trappa upp träningen.

<b>IFK på kvalplats</b>
IFK parkerar som bekant på kvalplats medan nykomlingen Djurgården kandiderar om SM-pokalen. Fast "Peking" vann hemmamatchen med 2-0, en av säsongens verkliga höjdare för Norrköpings fotbollsvänner.
- Det är viktigt att vi får ordning på försvarsspelet som inte var bra senast i Örebro (förlust 3-5, vår anm). Då blev viljan att attackera för stor, slutar Tor-Arne självkritiskt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!