Pelle fortsätter i Sylvia?

NORRKÖPING
Ny tränare och heta derbyn mot IFK Norrköping.
Då fortsätter skyttekungen Pelle Andersson med stor sannolikhet i IF Sylvia.
- Nu blir det förstås mer fokus på superettan, säger han.

Sport2002-11-05 00:00
33-åringen är nästan Norrköpingsfotbollen personifierad.
Fostrad i IK Sleipner, allsvenskt genombrott i IFK Norrköping och sedan två säsonger tillbaka pålitlig målgörare hos Sylvia.
Kontraktet med de svartvitrandiga går ut efter den här säsongen och han kan inte i dag med säkerhet säga vad som händer.
Jo, en sak är klar.
- Att lägga av är inget alternativ. Jag känner mig tillräckligt ung för att fortsätta spela. Dessutom har jag ju i stort sett varit skadefri sedan jag kom till Sylvia, påpekar Pelle.

<b>Gjorde 13 mål</b>
Det blev 13 mål i superettan den här säsongen - och ett förnyat kontrakt för Sylvia i den allra sista omgången mot Ängelholm.
- Jag känner ändå ingen brådska att bestämma mig. Först vill jag ta ett snack med nya tränaren och höra vad han har att säga. Klart att det också spelar roll vilka som fortsätter, menar Pär.
Osäkert är om anfallskollegan Niclas Fredriksson fortsätter i Sylvia. Eller rättare sagt: Får fortsätta. "Nicke" tillhör nämligen fortfarande IFK, är bara utlånad till Bollspelarens stolthet.
I lördags eftermiddag kunde Pelle konstatera att IFK Norrköping plötsligt är en seriekonkurrent till Sylvia.

<b>Skoj med derbyn</b>
- I dag, när nedflyttningen ju är klar, känns det förstås kul med derbymatcherna. Det blir en extra krydda. Fast i lördags var det naturligtvis tungt, jag led med killarna i IFK. Det gjorde väl alla fotbollsälskare i Norrköping?
Med IFK Norrköping - och kanske IFK Göteborg - får superettan ett lyft igen. Lite som när Malmö FF och Djurgården ramlade ned för tre år sedan.
Förhoppningsvis betyder detta att Sylvia, som var sämsta publiklaget i serien, kan få ett uppsving.
Och i Åtvidaberg jublas det naturligtvis efter IFK:s degradering. Där emotser man östgötaderbyna mot storebror IFK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!