På söndag kan Wigren fira dubbelt

NORRKÖPING
På söndag fyller Jonas Wigren 31 år.
Frågan är hur många skäl han har att fira? I helgen är det ju nämligen också SM-rally i Västerbotten.
- Nja, firandet blir nog ganska stillsamt, hur det än går, funderar motorässet från Valdemarsvik.

Terje Karlsson och Jonas Wigren är laddade inför dagens SM-start i Västerbotten. Östgötarna var femma i premiären i Hällefors. Kan Jonas, som fyller år på söndag, återupprepa den framgången?

Terje Karlsson och Jonas Wigren är laddade inför dagens SM-start i Västerbotten. Östgötarna var femma i premiären i Hällefors. Kan Jonas, som fyller år på söndag, återupprepa den framgången?

Foto:

Sport2002-03-01 00:00
Samtidigt är förväntningarna stora efter framgångarna i SM-premiären i Bergslagsrallyt.
Wigren, i en ny Mitsubishi Lancer, slutade på femte plats i ett sällskap (klassen heter N4) som sannerligen inte gick av för hackor.
- Vi hade en del flyt, säger han i ett försök att tona ned insatsen. Jag säger inte att vi ska köra snabbare den här gången, kan vi ta oss in bland de tio främsta är jag nöjd.

<b>Gillar vinterrallyn</b>
Vinterrallyn - han kan räkna med meterhöga snövallar i eftermiddag - är såklart mer chansartat än grus, och det krävs både skicklighet och tur för att vara med framme i täten.
- Det finns ju inga marginaler. Hamnar bilen före dig på "tvärsan" kommer du inte förbi. Då är det bara att sitta och vänta medan dyrbara sekunder försvinner. Frustrerande, men inte så mycket att göra åt. Fats annars gillar jag att köra i snö.
Jonas Wigren har bytt klubb till den här säsongen. Från SMK Valdemarsvik till nystartade stallet Team4Speed, som tävlar under Norrköpings MK:s flagg.

<b>Fler förare ingår</b>
Folkbladet har tidigare berättat om den här satsningen där också förarna Tobias Olsson, Patrik Malteskog och Magnus Jansson ingår.
Man har tre likdana bilar (Jansson och Malteskog delar på en) och väcker uppmärksamhet ute på tävlingarna.
- Ja, vi är ju det största svenska privatstallet. Klart det ser rätt maffigt ut när vi ställer upp bilarna och sätter upp tält. Vi är ett helt sällskap med 15 eller 16 man i stallet. Det känns verkligen som att man är med i ett lag, tycker Jonas Wigren, som är anställd bilmekaniker hemma i Valdemarsvik.

<b>Kostar en slant</b>
Även om allting i nya stallet sköts proffsigt, så kostar det fortfarande en slant att köra.
- Jo, man får nog plocka lika mycket som tidigare ur egen ficka. Med med lite resultat i ryggen kan vi kanske dra in mer pengar till nästa säsong.
Anledningen till att han kör stavas dock inte pengar.
- Nej, det är så himla kul helt enkelt, skrattar Wigren, som för några år sedan vann ett antal JSM-tävlingar i en VW Golf.
Har du gjort något revolutionerande med bilen sedan premiären i Hällefors?
- Vi har faktiskt satt in en ny växellåda. Med den här nya behöver jag inte koppla ur när jag växlar, så det finns naturligtvis sekunder att tjäna.
Redan igår tränade norrköpingsteamet på en hyrd vägstump utanför Vännäs. I eftermiddag inleds allvaret, den andra SM-tävlingen av totalt sex.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!