Östergötland rustar för TV-pucken

NORRKÖPING
För tredje året i rad får Östergötland och Norrköping arrangera TV-pucken i ishockey.
? Jag blev väldigt överraskad när beskedet kom, men förhoppningsvis betyder det att vi gjort ett bra jobb tidigare, säger Anders Olsson på Östergötlands ishockeyförbund.

Förra årets tv-puck och mötet mellan Östergötland och Gästrikland i Himmelstalundshallen.
FOTO: JANNE FORSBY

Förra årets tv-puck och mötet mellan Östergötland och Gästrikland i Himmelstalundshallen. FOTO: JANNE FORSBY

Foto:

Sport2002-10-08 00:00
Så är det nog. I eftersnacket till förra årets turnering (som Göteborg vann över Värmland i finalen) viskades det nämligen om succé.
Trots att man i Norrköping haft osis med både isen (som sprck 2000) och sargen (glaset krossades flera gånger i fjol).
- Vi har ju en stor fördel av att vi kan samla alla 600 spelare och ledare på ett och samma ställe (gamla F13). Dessutom har vi två hallar i Norrköping och två i Linköping vilket ger en närhet för alla lag.

<b>Blev överraskade</b>
Ändå kunde varken Olsson eller någon annan tro att Östergötland skulle stå som värd för tredje året på raken.
Sedan återstår naturligtvis att se om det är Linköping eller Norrköping som dragit vinstlotten.
Det beror liksom på hur det går för killarna i östgötalaget.
De kommer att lira sina gruppspelsmatcher i Stångebrohallen, möter i tur och ordning Gästrikland, Skåne (båda matcherna i morgon), Stockholm Vit, Västmanland (torsdag) och Gotland (fredag).

<b>Två bästa vidare</b>
- De två bästa lagen går vidare till slutspelet i Norrköping, så det med andra ord inte säkert att vi får se grabbarna i Himmelstalundshallen, säger Anders Olsson vidare.
Östergötland tillhör inte tungviktarna i gamla fina TV-pucken. Långt därifrån. Som bäst har laget kommit nia (för två år sedan) och man parkerar på femtonde plats i maratontabellen som toppas av Stockholm.
- Fast Östergötland är ett litet hockeydistrikt. Vi har inte många klubbar med ungdomsverksamhet överhuvudtaget. Stockholm, exempelvis, har hälften av alla spelare i landet, påpekar han.
Som sig bör är LHC-dominansen närmast total i TV-pucklaget. 16 av spelarna kommer från länets enda elitklubb. Hästen Hockey bidrar med fyra spelare, HC Wettern och Mjölby med en vardera.
Logiskt nog kommer också ledartrojkan - Sven-Olof "Svinto" Lundström, Anders Jonsson och Hasse Lönn - från Linköpings HC.
- Jag tycker inte att vi ska ha för stora förhoppningar på östgötalaget. Stockholm har alltid bra lag, men också Skåne och Västmanland blir farliga. Lite kul förresten att vi börjar mot Gästrikland som vi haft ett ganska stort utbyte med under den senaste tiden. Vi brukar också vara jämna.
På söndag spelas finalmatchen i Himmelstalund och det måste väl vara tillåtet att hålla en tumme eller två för Östergötland.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!