Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Orienterarna tar "Babben" Larsson till hjälp

FINSPÅNG
Färre och färre orienterar ute i markerna. Hur ska förbund och klubbar vända trenden?
Det är ett tema på ol-distriktets Startpunkt 2003 som genomförs i Finspång 11-12 januari. Stå uppkomikern "Babben" Larsson har engagerats som dragplåster och inleder på ämnet "Offra dig lagom."

Sport2002-12-13 00:00
I ett par decennier har Starpunkt förekommit i Östergötland. Förbundet tar varje år ut olika värdklubbar som får fria händer att lägga upp programmet för tvådagarsträffen.
Turen är kommen till OK Denseln, Finspångs AIK, Hällestads OK och Regna IF. Träffen sker på hotell De Geer i Finspång.

<b>Över 100 kommer</b>
- Förra året var det 75-80 personer som deltog. Vi är snart uppe i 110 anmälningar. Det är en bra siffra. Om det beror på att programmet är attraktivt eller något annat vet jag inte, men det är i alla fall flera än vi vågat hoppas på, säger Arne Hultqvist från OK Denseln.
Ståupparen "Babben" Larsson värmer upp deltagarna i ungefär en timma. Hon har satt rubriken "Offra dig lagom", på sitt tema.
Temadiskussioner över uppsatta ämner tar sedan över. Målet med diskussionerna är att hitta stigar och vägar att vända den negativa trenden. Allt färre orienterar, det är kalla fakta.
- Svenska Orienteringsförbundet hoppas kunna öka antalet utövare med fem procent under 2003, säger Arne Hultqvist.

<b>Ett "smörgåsbord"</b>
Hur det ska bli fart i klubbarna är ett annat ämne. Flera klubbar för en tynande tillvaro. Vilka nya idéer finns att anamma på tävlingsarrangemangen och marknadsföringen.
Ett "smörgåsbord" ska också betas av. Det innehåller fyra huvudpunkter: klubbarnas hemsida, stresshantering, skattefrågor och datasystemet för tävlingsarrangörer, som går under namnet Ola.
Lars Josefsson, vid på Alstom i Finspång och aktiv orienterare, berättar om varför företag ska sponsra ol-sporten.
En paneldebatt kommer sista dagen. Ämnet är "Hur ska vi behålla eliten i Östergötland." Michael Wehlin från Norrköping och Anders Axelsson från Finspång, vilka båda dragit till Södertälje OK, och Lotten Lindqvist, som lämnat Stockholm och OK Ravinen för Skärblacka och OK Denseln, säger vad de tycker. Anders Jönsson, Finspång, är debattledare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!