Målrikt när Bosna vann

NORRKÖPING. Norrköpings Bosna tog säsongens tredje seger borta när man slog bottenkonkurrenten Azech med 5-3 (3-2). - En väldigt viktig seger, nu kommer vi ifrån botten, säger en nöjd Sabahudin "Sapko" Hamzic.

Sport2006-06-16 06:00
Azech, som låg näst sist i division 4 inför den näst sista våromgången, öppnade bäst och tog ledningen efter åtta minuter. Efter att Simon Vardin blivit helt frispelad och enkelt kunde göra mål bakom en chanslös Gurdic Adnin i Bonsa-målet.

Skruva den som Osmic
Fast bortalaget arbetade sig in i matchen och kunde kvittera efter en kvart, med en läckert skruvad frispark från 25 meter av Vaha Osmic. Endast två minuter senare kunde Fahrudin Mahovic även ge ledningen åt sitt Bosna.
- Killarna hade mycket bra inställning och en större vilja idag, fortsätter "Sapka".
Bosna fortsatte spela bra och hade flera bud på mer mål. Men med åtta minuter kvar av halvleken kunde Simon Vardin göra sitt andra mål för dagen, efter att ohotad nickat in en hörna.
Alla trodde att ställningen skulle vara 2-2 i paus, men målkungen Fahrudin Mahovic ville annat och med en minut kvar gjorde han ett av sina vackraste mål. Bosna-spelaren lobbade från 40-45 meter in i mål bakom Azech-målvakten Mikael Kalpakidis.
Bosna kunde knappast öppna bättre i andra halvlek, redan efter två minuter fullbordade Fahrudin Mahovic sitt hattrick. Hemmalagets Simon Vardin ville inte vara sämre utan gjorde sitt tredje mål två minuter senare.
Det hjälpte inte, utan bortalaget visade mer vilja och kunde punktera matchen med åtta minuter kvar efter att Vaha Osmic helt frispelad gjort mål.
- Nu kom vi över "strecket" och vi ser fram emot nästa match mot Linghem, avslutar "Sapko".
Bäst i Bosna var tremålskytten Fahrudin Mahovic.