Konstaterade fall av corona i Malmö FF

Malmö FF har konstaterade fall av coronaviruset inom klubben. Det bekräftar Skåneklubben på sin hemsida – dagen före matchen mot Djurgården. –Den kommer att spelas precis som planerat, säger vd:n Niclas Carlnén till TV4:s Fotbollskanalen.

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén. Arkivbild.

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Sport2020-06-30 15:55

Malmö FF bekräftar att det är inom personalen kopplad till herrarnas A-lag som sjukdomen har påträffats.

"För att undvika spekulationer kan Malmö FF bekräfta att vi har konstaterade fall av covid-19 bland personalen i herrarnas A-trupp. De individer som utvecklat symtom har isolerats från övriga gruppen och testats för coronavirus", skriver klubben i ett meddelande som fortsätter:

"Vi kommer inte närmare kommentera specifika sjukdomsfall, men följer liksom tidigare de riktlinjer som utfärdats av Folkhälsomyndigheten samt Svensk elitfotbolls protokoll."

Enligt Kvällsposten handlar det om minst två individer som smittats, något som varken bekräftas eller dementeras av Malmös vd Niclas Carlnén som heller inte vill precisera vilken roll i klubben de smittade, icke namngivna, medarbetarna har.

– Jag har inte mer att säga än det jag nu sagt. Vi har bekräftade fall i organisationen, säger Carlnén till tidningen.

Match i morgon

Fyra omgångar har hunnit spelas av fotbollsallsvenskan där Malmö ligger femma efter en seger och tre oavgjorda matcher.

På onsdagen möter Skåneklubben svenska mästarna Djurgården i Malmö.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson menar att det inte finns någon oro i Stockholmsklubben inför matchen.

– Nej, det gör det inte. Så här kommer det säkert vara i fler matcher, att det är någon som drabbas. Vi har restriktioner i svensk fotboll som vi följer och det är väl en trygghet när sådana här fall dyker upp. Vi känner oss trygga och är redo för match i morgon, säger Andersson till TT.

"Hajar till"

Han har varit i kontakt med MFF:s sportchef Daniel Andersson och säger att det inte är någon fara för att matchen inte ska bli av.

– Vi har inga spelare eller ledare som har symptom så vi känner oss trygga. Sedan får Malmö ansvara för sina. De är väldigt skickliga, jag tror att de är den klubb som gör mest tester, säger Bosse Andersson.

TT: Hur reagerade du när beskedet kom så här dagen före match?

– Det är klart att man hajar till. Det kommer en flash och man vill läsa vad det är. Det är klart att vi pratar internt. Vi har en tajt organisation och det är klart att vi diskuterar sådant. Men som sagt: Vi har ansvar för Djurgården och vi har inga spelare som har symptom eller några frågetecken på vår sida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!